Baş tacı sarımsak

Zatürre zayıf bünyeden beslenir... Hastalık, istirahat etmeden düzelmez! Vitamin deposu olan sarımsak, vücut direncini arttırır...

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :08 Ocak 2015
Baş tacı sarımsak

İÇİNDEKİLER

Zatürre en çok kış aylarında görülür. Akciğerlerimizde bulunan hava kesecikleri iltihaplanmış bir sıvı ile dolar, bunun sonucunda da akciğerlerimiz hayati öneme sahip oksijeni alıp vücudumuza dağıtamaz ve vücut fonksiyonlarında bozukluklar meydana gelmeye başlar. Zatürrenin belirtileri, titreme, iştahsızlık, dalgınlık, nefes almakta zorluk ve halsizlik şeklinde baş gösterir. A, B, C vitaminlerini içinde bolca barından sarımsak, vücut direncinizi artırır. Hastalığı kısa sürede atlatmanıza yardımcı olur... Zatürrenin tedavisinde faydalı olacak bitkisel ve doğal çözümler: t

* Bir miktar ayı sarımsağı ince kıyılıp ağzı geniş bir şişenin boğazına kadar doldurulur, üzerine ağzına kadar saf alkol eklenip sıkıca kapatıldıktan sonra güneş görebileceği veya sıcak bir yerde iki hafta bekletildikten sonra süzülerek günde üç öğün birer kahve fincanı suyun içine 10-15 damla damlatılarak kullanılır.

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir silme tatlı kaşığı kekik katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek, uyanık olunan her saat başı birer yudum içilerek kullanılır.

* Bir litre suyun içine bir avuç menekşe katılıp kaynatılmasının ardından günde üç öğün yarım çay fincanı içilir.

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir silme tatlı kaşığı civanperçemi katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek; uyanık olunan her saat başı birer yudum içilerek kullanılır.

*Bir litre suyun içine birer çorba kaşığı adi pelin , ıhlamur ve papatya katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer kahve fincanı içilir.

* Bir miktar kekik otu ince kıyılıp ağzı geniş bir şişenin boğazına kadar doldurulur, üzerine ağzına kadar saf zeytinyağı eklenip sıkıca kapatıldıktan sonra güneş görebileceği veya sıcak bir yerde iki hafta beklendikten sonra süzülüp, göğsün üzerine yedirilerek sürülür.

* Bir litre suyun içine bol miktarda soğan kabuğu katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer kahve fincanı içilir.