* Bir miktar ayı sarımsağı ince kıyılıp ağzı geniş bir şişenin boğazına kadar doldurulur, üzerine ağzına kadar saf alkol eklenip sıkıca kapatıldıktan sonra güneş görebileceği veya sıcak bir yerde iki hafta bekletildikten sonra süzülerek günde üç öğün birer kahve fincanı suyun içine 10-15 damla damlatılarak kullanılır.
* Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir silme tatlı kaşığı kekik katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek, uyanık olunan her saat başı birer yudum içilerek kullanılır.
* Bir litre suyun içine bir avuç menekşe katılıp kaynatılmasının ardından günde üç öğün yarım çay fincanı içilir.
* Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir silme tatlı kaşığı civanperçemi katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek; uyanık olunan her saat başı birer yudum içilerek kullanılır.
*Bir litre suyun içine birer çorba kaşığı adi pelin , ıhlamur ve papatya katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer kahve fincanı içilir.
* Bir miktar kekik otu ince kıyılıp ağzı geniş bir şişenin boğazına kadar doldurulur, üzerine ağzına kadar saf zeytinyağı eklenip sıkıca kapatıldıktan sonra güneş görebileceği veya sıcak bir yerde iki hafta beklendikten sonra süzülüp, göğsün üzerine yedirilerek sürülür.
* Bir litre suyun içine bol miktarda soğan kabuğu katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer kahve fincanı içilir.