GÜLSUYU VE SİRKE: Sabahları aç karnına bir çay bardağı gülsuyu ile bir çorba kaşığı sirke içilir.
ENGİNAR KÖKÜ: Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış enginar kökü katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde 2 kez sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir.
LAHANA YAPRAĞI: Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış lahana yaprağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde 2 kez sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir.
YABANİ YASEMİN: Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış yabani yasemin katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde 2 kez sabah ve akşam olmak üzere birer yemek kaşığı içilir.
EKŞİ YONCA: Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı ekşi yonca katılıp demlenmesi için kısa süre beklendikten sonra süzülerek günde 2 kez sabah ve akşam olmak üzere birer yemek kaşığı içilir.
CEVİZ YAPRAĞI: Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış ceviz yaprağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde 2 kez sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir.
PAPATYA ÇİÇEĞİ: Bir litre suyun içine birer silme yemek kaşığı ince kıyılmış rayizane ile papatya çiçeği katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde 2 kez sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir.
MAYDANOZ: Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış maydanoz katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde 2 kez sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir.
PAZI: Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış pazı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde 2 kez sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir.
SALATALIK: Bir miktar salatalık kabuğu yıkanıp temizlendikten sonra nemli halde mikserden geçirilir. Bir tülbent yardımıyla sıkılıp elde edilen özsuyu 6 saatte bir 3-5 damla çayla karıştırılarak içilir.
KIRMIZI TURP: Bir miktar kırmızı turp yıkanıp temizlendikten sonra nemli halde mikserden geçirilip bir tül- bent yardımıyla sıkılıp elde edilen suyu öğle yemeklerinde içilir.
LİMON: 1 adet limon yıkanıp temizlendikten sonra kabuklarıyla birlikte mikserden geçirilir. Sıkılıp elde edilen öz suyu öğle yemeklerinde içilir.