YEŞİL ÇAY: Kahvaltıda veya ara öğünlerde meyve, çiğ kuruyemiş ya da lifli bisküvilerin yanında yeşil çay içmeyi alışkanlık haline getirebilirsiniz. Ayrıca adaçayı da doğal antiseptik özelliği ile vücutta mikropları öldürmeye yardımcı olur. Çayların içine 1 dilim limon koyarak, içeceğinize C vitamini de katmış olursunuz.
YUMURTA: Kahvaltıda veya diğer ana öğünlerde tüketilen yumurta demir ve B12 açısından zengin bir kaynaktır. Haşlanmış olarak tüketildiğinde yanında biraz peynir ve üzerine limon sıkılmış yeşillik, omlet veya menemen şeklinde tüketildiğinde ise içine domates, biber gibi vitamin ve mineralden zengin sebzelerin ekleyebilirsiniz.
MADEN SUYU: Kış aylarında içecek tercihlerinin meyve suyu ya da asitli içecekler yerine su ve maden suyu olarak değiştirilmesi gerekiyor. Günde 10-12 bardak su tüketimi kış aylarında esastır. Suyun içine koyacağınız 1-2 dilim limon, taze zencefil, nane hem sindirimi kolaylaştırır, hem de vücudu enfeksiyonlara korur.
BALIK: Balıklar bu mevsimde daha çok yağlanır, bu da Omega-3 yağ asidinden zengin oldukları anlamına gelir. Haftada 1-2 sefer tüketilecek olan somon, uskumru, palamut, sardalye gibi balıklar içerdikleri Omega-3 ile vücutta iltihabı önleyip, varolan mikroplar ile de savaşır.
SALATAYI UNUTMAYIN...
Kahvaltıda ve ana öğünlerde özellikle et, tavuk ve balıklarla birlikte tüketilen bol yeşillikli salatalar içerdiği yüksek lif ve A, C, K vitaminleri ile vücudu kışın olumsuz etkilerine karşı korur. Salatalarınızı sadece marul, domates, salatalık ile hazırlamak yerine roka, tere, maydanoz, dereotu, kuzu kulağı, nane veya ıspanak gibi yeşillikleri karıştırarak hazırlamayı deneyin. İçine dilerseniz kırılmış ceviz, badem, nar, portakal gibi antioksidandan zengin gıdalar da koyarak salatanızı daha yararlı hale getirebilirsiniz.