Mangır otu tüketin...
Sodyum oranı düşük olan bu bitki, vitamin A, C, K ve kalsiyum, demir, magnezyum, potasyum içerir. Katarakt da dahil olmak üzere birçok hastalığı önlemeye yardımcı olan mangır, iyi de bir antioksidan kaynağıdır.
Badem riski azaltır
Badem tekli doymamış yağlar açısından mükemmel bir kaynak. İçerisinde E vitamini ve magnezyum bulunur. Araştırmalar badem yemek kan asitlerini geliştirerek hastalık risklerinin azalmasına neden olacağını göstermiştir.
Avokado engeller
Antioksidan açısından da son derece yararlı olan avokado, iltihaplardan korunmanız ve oluşumunu engellemeniz için önemli bir besindir.
Antioksidan zengini havuç
Yüksek miktarda A vitamini, beta-karoten içeren aktioksidan kaynağı olan havuç, vücudun sağlıklı hücrelere zarar gelmesini önleyerek kanser riskini azaltmaya yardımcı olur.
Zeytinyağı hücreleri korur
Doymamış yağlar açısından zengin olan zeytinyağı , antioksidanlar içeriği sayesinde vücuttaki hücreleri korur. İltihabı önler.
Yaban mersini
Yapılan laboratuar çalışmaları, yaban mersininin kimyasalların hücrelerde büyümesi ve yayılmasını önlediğini göstermiştir.