Sindirim Sistemini Korur:
Bamyanın yüksek miktarda lifler içermesi özellikle sindirim sistemi için çok faydalıdır. Bamya liflerin yardımıyla bağırsak hareketlerini artırır ve kilo vermeden kolon kanserine yakalanma riskini azaltmaya kadar birçok fayda sağlar.
Bamya Diyabeti Önleyebilir:
Lif bakımından zengin olduğu için bamya diyabetin önlenmesine yardımcı olabilir.
Folat Deposu:
Bamyanın yüksek miktarda folat içermesi, özellikle gebe kalma problemlerini ortadan kaldırmaya yardımcı olabilir.
Kemiklere faydalı:
K vitamini açısından çok zengin olan bamya bu özelliği sayesinde kan pıhtılaşmasını ortadan kaldırabilir, bunun yanında K vitamini kemik sağlığı için önemlidir.
Astıma İyi Gelir:
Çok şaşırtıcı bir şekilde bamya astım hastalığına iyi gelmektedir. Kronik astım tanısı konuşan kişilere bol miktarda bamya tüketimi önerilmektedir.
Kabızlığı Önler:
Bamyanın sindirim sistemi sağlığını koruduğunu söylemiştik, bağırsak hareketlerini içerdiği zengin miktradaki liflerle sağlayan bamya, kabızlık sorunlarını giderebilmektedir.
Kolon Kanserini Engelleyebilir:
Bamyanın içerdiği besin ve maddelerin kolon kanserine yakalanma riskini azalttığı düşünülmektedir. Kolon kanseri genelde haraketsiz kalan vücut ve sindirim sistemlerinde meydana gelir, bamya ise bu sorunu ortadan kaldırmaya yardımcıdır.
Obeziteyi Giderebilir:
Çiğ veya pişmiş bamya düzenli olarak tüketildiğinde obezite sorunlarını büyük ölçüde azaltabilir. Bamya sadece obezite sorununu çözüm kilo vermeye yardımcı olmaz, aynı zamanda kilo vermek isteyen kişilerde açığı da giderebilir.
Kolesterol Seviyesini Dengeler:
Bamya kolesterol seviyesini de dengeleme özelliğine sahiptir. Ayrıca içerdiği besinler dolaylı olarak kalp sağlığını korur.
Sağlıklı Saçlar:
Eğer kuru ve güçsüz saçlara sahipseniz bamyayı kaynatın ve suyu ile saçlarınızı yıkayın, bu uygulama sorunu büyük ölçüde giderecektir.