Menekşe kokusu!

Ağız kokusu tedaviye rağmen geçmiyorsa bu durum, solunum yolu ve mide kaynaklı olabiliyor. Uzmanlar, nefes kokusunu gidermek için menekşe kürü öneriyor

Ağız kokusundan ayrı olarak soluğun kokmasına nefes kokusu deniyor. Burun, ağız, solunum yolu, mide sorunları ile alakalı olabiliyor. Bunlar da, kronik enfeksiyon ya da yerel bozukluklara bağlı oluşuyor. Uzmanlar mide ya da göğüs hastalıkları dışında oluşan nefes kokuları için mutlaka bir dişçiye muayene olunması gerektiğini belirtiyor. Hiçbir nedenin bulunmadığı durumlarda ise antiseptik diş macunları ve gargara kullanılabileceğini söylüyor. Ayrıca, bitkisel kürler öneriyor. İşte nefes kokusu düzelten iksirler:
Bir miktar menekşeyi ince kıydıktan sonra bir şişenin boğazına kadar doldurun. Üzerine ağzına kadar zeytinyağı ekleyin. Ağzını sıkıca kapatın. İki hafta sıcak bir yerde bekletin. Bir suyun içine 15 damla damlatıp gargara yapın.
Kaynar suya yarım çay kaşığı pelin otu atın. Soğuduktan sonra süzün. Sabahları yutmadan gargara yapın.
Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir avuç mayasıl otu katın. Kaynattıktan sonra süzün. Gargara yaparak kullanın.
Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir avuç enginar katın. Kaynattıktan sonra süzüp gargara yapın.
Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir yemek kaşığı sinir otu yaprağı, meyan kökü, kazayağı yaprağı katın. Kaynattıktan sonra süzün. Gün içinde aralıklarla üç kere için.
Bir litre suyun içine toz haline getirilmiş bir avuç karahindiba kökünü katın. Kaynattıktan sonra süzün. Gün içinde aralıklarla üç fincan için.
Bir litre suyun içine birer yemek kaşığı rendelenmiş turp, turunç kabuğu bir avuç sümbül katın. Kaynattıktan sonra süzüp gargara yapın.
Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir yemek kaşığı gülhatmi, meyan kökü ve kekik katın. Kaynattıktan sonra süzün. Gün içinde üç fincan için.
GARGARA YAPABİLİRSİNİZ
Kaynar suyun içine bir çay kaşığı ardıç tohumu katın. Demlendikten sonra süzün. Gün içinde yudum yudum için.
Bir litre suyun içine ince kıyılmış birer yemek kaşığı andız otu, meyan kökü ve toz halindeki rezene tohumunu katın. Kaynattıktan sonra süzüp üç fincan için.
Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir avuç devetabanı katın. Kaynattıktan sonra süzün. Gerektiğinde gargara yaparak kullanın.
Bir yemek kaşığı tarhanayı ağzınızın içinde uzun süre dolaştırdıktan sonra yutun.
Bir litre suyun içine bir avuç hatmi çiçeğini katın. Kaynattıktan sonra süzün. Gün içinde toplam iki fincan için.
Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir avuç kereviz yaprağı katın. Kaynattıktan sonra süzün. Gün içinde aralıklarla gargara yapın. Karanfil, nane,maydanoz, dere otu, turunçgiller, ağız içinde çiğneyip yutun.

GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.