Kabakla aşk başka!

Ağız ve akciğer kanserini önlemede etkili olan kabak, cinsel hayata renk katıyor. Öte yandan cinsel yaşamın düzenli olarak yürütülmesinde önemli rol oynuyor...

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :08 Şubat 2015
Kabakla aşk başka!
Yemeklerin, dolmaların ve mezelerin başrol oyuncularından olan kabak, birçok olumlu etkisiyle hastalıklara kalkan oluyor. Uzmanlar prostata da iyi geldiğini söylediği kabağın cinsel gücü artırmada etkili olduğunu aktarıyor. Uzmanlar, "Kabak, iyi huylu prostat hipertrofisi ya da BPH olarak adlandırılan bir durum olan semptomlarının hafifletilmesinde etkilidir. Bu hastalık idrar ve cinsel fonksiyonların sağlıklı şekilde devam etmesini engeller" diyor ve faydalarını şöyle sıralıyor...

HASTALIKLARA KALKAN

* Kalp Sağlığını Korur: Az miktarda yağ içeren kabak, neredeyse kolesterol içermediğinden dolayı, kalp sağlığı için faydalıdır. Bunun yanında kalp krizi, felç gibi ciddi sağlık sorunlarına yakalanma riskini düşüren magnezyum içerir. Potasyum, magnezyum ve C vitamini içermesi yüksek kan basıncı seviyesini sağlıklı düzeylerde tutmasına yardımcı olur.

* Zayıflamayı Kolaylaştırır: İçerdiği yağın düşük seviyede olması, kalorisinin az olması kabağın kilo vermeyi kolaylaştırmasına yardımcı oluyor.

* Kanseri Önler: Kabak, serbest radikalleri önleyen antioksidanlar açısından zengindir. Beta karoteni içermesi, kansere neden olan kimyasal kirlenmenin bünyede oluşmasına izin vermez. C vitamini içerdiği için ağız ve akciğer kanserini engelleyebilir.

* Kemikleri güçlendirir: Kabak, omurganın mineral yoğunluğunu artırarak kemik sağlığının korunmasına katkıda bulunur. Kabağın içerdiği magnezyum aynı zamanda eklem sorunlarına yakalanma riskini azaltmaktadır. Kabakta bulunan demir, çinko, fosfor gibi mineraller bir kemik hastalığı olan osteoporoza karşı koruma sağlar.

* Kabızlığa iyi gelir: Lifleri bol miktarda içeren kabak, kolon sağlığını korur. Vücutta toksinlerin atılmasına yardımcı olarak kabızlığın önlenmesini sağlar.

* Kramp ağrılarına iyi gelir: Manganez açısından zengin olan kabak, özellikle kadınlarda stresten kaynaklanan kramp ağrılarının hafiflemesini sağlar. Özellikle bal kabağı tüketimi magnezyum alımını artırarak ruh ve stresten kaynaklanan kas kramplarının

Bağışıklığı Artırır:
C vitamini açısından zengin olduğu için soğuk algınlıkları ve alerjilere karşı bağışıklığı artırır. Sindirim sistemi için faydalı olan lifler de içeren kabak sindirim sistemi sağlığını korumaya yardımcı olur.

Gözü korur
Kabak, beta karoten ve luteini yüksek miktarda içerir. Lutein, körlüğe yol açan katarakt ve makula dejenerasyonu gibi göz hastalıklarını önlemede önemli rol oynar. Bir fincan kabak, yaklaşık 135 miligram beta karoten ve 2400 mikrogram lutein içerir.