Sevgililer Günü heyecanı herkesi sararken; beslenme danışmanı
Dr. Gönül Ateşsaçan'dan aşkları körükleyecek tavsiyeler geldi.
"Besinlerin kimi savaşa hazırlar kimi de mutlu hissettirir" diyen Dr. Ateşsaçan, bazı gıdaların aşka hazırladığını ve depresyonu iyileştirdiğini vurguladı.
BOL BOL TÜKETİN!
Gün içerisinde tüketilen besinler sayesinde
mutlu olmanın sağlanabileceğini belirten Dr. Gönül Ateşsaçan, sofralardaki aşk iksirlerini şöyle sıraladı:
Muz tüketmek daha mutlu yapar.
Potasyumu fazladır.
Omega-3 rahatlır ve gevşetir. Özellikle
somon balığı ve ton balığı gibi soğuk deniz balıkları tükettiğinizde daha çok omega-3 almış olacaksınız.
B vitamini ve folik asit sinirleri gevşetir.
Karides ve ıstakoz gibi kabuklu deniz canlılarında bol miktarda
B vitamini, magnezyum ve çinko gibi mineraller bulunur. Bunlar libido artışı yapar.
Kereviz, istiridye, avokado, libidoyu artırır.
Yaban mersini, ananas, fıstık ve Antep fıstığı mutlu yapar.
Yağsız süt ve ürünleri, içerdikleri vitamin ve minerallerle
mutluluk hormonu serotoninin üretimine katkıda bulunur.
ÇİKOLATADAN VAZGEÇME
Küçük-büyük herkesin severek tükettiği çikolata mutluluk kaynağı. Yapılan bilimsel araştırmalara göre de; çikolata duygu durumunu yükseltmekle kalmıyor, depresyonun bazı semptomlarını gidermeye yardımcı oluyor.