Midenin iç yüzeyindeki mukoza bezlerinin bazı enzimlerinin yeteri kadar salgılamaması olarak bilinen mide tembelliği tüm vücuda sıkıntı veriyor. Uzmanlar bu sorunun çözümünün kolay olduğunu belirterek, doğal bitkilerin kapısının çalınması gerektiğini söylüyor. İşte o karışımlar...
SUMAK: Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı
sumak atın. Demlenmesi için bekledikten sonra süzün. Öğle ve akşamları yemeklerden önce birer fincan için.
IHLAMUR: Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı
ıhlamur ilave edin. Demlenmesi için bekledikten sonra süzün. Öğle ve akşamları yemeklerden önce birer fincan için.
LİMONATA: Bol miktarda
ev yapımı limonata tüketmek de tembelliğe iyi gelir.
DEFNE YAPRAĞI: Bir fincan kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı
defne yaprağını atın. Demlenmesi için bekledikten sonra süzün. Öğle ve akşamları yemeklerden önce birer fincan için.
BİBERİYE: Bir fincan kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı
biberiye atın. Demlenmesi için bekledikten sonra süzün. Öğle ve akşamları yemeklerden önce birer fincan tüketin.
KEKİK: Bir fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı kekik katın. Demlenmesi için kısa bir süre bekledikten sonra süzün. Öğle ve akşamları yemeklerden önce birer fincan için.
KARANFİL: Bir fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı karanfil katın. Demlenmesi için bekledikten sonra süzün. Öğle ve akşamları yemeklerden önce birer fincan için.
HELİLE: Bir çorba kaşığı toz haline getirilmiş
helile ile iki çorba kaşığı süzme balı karıştırın. İkiye bölüp yemek
aralarında yiyin.
GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN