Kalbin sürekli atımı, 'Taşikardi veya Proksismal' olarak tanımlanıyor. Normalde, kalp dinlenme halinde erkekte dakikada 72, kadında ise 80 atış olması gerekiyor. İşte kalp bu atışların üzerinde seyrediyorsa taşikardi adı veriliyor. Nedenleri, ateş, heyecan, egzersiz, kronik enfeksiyon, anemi, kanama ve bazı ilaçlar olabiliyor. Bu rahatsızlık için genellikle tedavi gerekmiyor.
Hastayı tek huzursuz eden, nöbet sırasında solunum darlığıyla, göğüs ve boyundaki rahatsızlık duygusu oluyor. Vakaların çoğunda herhangi bir kalp hastalığı yoktur, fakat hastalığa bağlı sürekli kalp atışlarını dikkatlice ayırt etmek gerekiyor. Uzmanlar bu durumun genelde insan hayatını kısıtladığını ve korkuya neden olduğunu belirtiyor. Doktor kontrolünü tavsiye eden uzmanlar, ayrıca bitkisel kürleri öneriyor:
Bir su bardağı kaynar suyun içine ince kıyılmış birer çay kaşığı
fesleğen katın. Demledikten sonra süzün. İki çay kaşığı
toz şeker ilavesiyle ikiye bölünüp günde iki kez, sabah kahvaltılarından yarım saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce için.
Kaynar suyun içine bir çay kaşığı
mercanköşk katın. Demlendikten sonra süzün. Kahvaltılarından yarım saat sonra ve geceleri, yatmadan bir saat önce için.
Kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı
lavanta çiçeği katın. Demledikten sonra süzün. Sabah kahvaltılarından yarım saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce bir çay fincanı için.
Bir su bardağı kaynar suyun içine, ince kıyılmış bir çay kaşığı
yabani kereviz katın. Demledikten sonra süzün. Günde üç öğün yemek aralarında için.
Kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı
karanfil katın. Demledikten sonra süzün. Sabah kahvaltılarından yarım saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce bir çay fincanı için.
Kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı
turunç katın. Demlendikten sonra süzün. Sabah kahvaltılarından yarım saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce birer çay fincanı için.
Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı
kehribar katın. Demledikten sonra süzün. Sabah kahvaltılarından yarım saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce birer çay fincanı için.
Kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı
inci çiçeği katın. Demledikten sonra süzün. Günde iki kez, sabah kahvaltılarından yarım saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce birer çay fincanı için.
KANA KANA İÇİN Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı
anason katın. Demledikten sonra süzün. Günde iki kez, sabah kahvaltılarından yarım saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce birer yemek kaşığı için.
Bir su bardağı kaynar suyun içine ince kıyılmış birer çay kaşığı
kınakına ve
toz tarçın katın. Demledikten sonra süzün. İki çay kaşığı toz şeker ilavesiyle ikiye bölünüp günde iki kez, sabah kahvaltılarından yarım saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce için.
PÜSKÜLLÜ ŞİFA Bir litre suyun içine bir avuç
mısır püskülü katın. Kaynatın ve sonra süzerek günde üç öğün birer çay fincanı için.
Bir çay fincanı kaynar suyun içine, ince kıyılmış iki çay kaşığı
kuşkonmaz katın. Demledikten sonra süzün. Sabah ve akşam birer fincan için.
Böbreklerinden ya da idrar yollarından rahatsız olanlar kullanmamalıdır. GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN