- SİYAH TURP: Kabukları soyularak temizlenmiş bir adet siyah turbu rendeleyin. Üzerine bir su bardağı taze yoğurt katıp karıştırdıktan sonra yiyin.
- AYNISEFA: Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı aynısefa otu katıp kısa süre demlendirin. Daha sonra süzerek günde ikişer çay fincanı tüketin.
- AYVA:Bir litre suya dilimlenmiş ayva katarak komposto yapın. Özellikle çocuk ishallerinde oldukça faydalıdır.
- MUŞMULA: İnce kıyılmış bir avuç muşmulayı bir litre suya koyup kaynatın. Ardından süzüp süzme bal ile tatlandırın. Günde 3 öğün birer çay bardağı için.
- CEVİZ KABUĞU: Bir litre suyun içine bir çorba kaşığı kurutulmuş ceviz kabuğu (taze cevizin yeşil kabuğu) katılıp kaynatılmasının ardından süzerek yarım çay bardağı için.
- MİNE ÇİÇEĞİ: Birer çay kaşığı adaçayı ve mine çiçeğini bir fincan kaynar suyun içine koyup kısa süre demlendirin. Süzerek günde 3 öğün birer çay fincanı tüketin.
- ADAÇAYI: Bir çay fincanı kaynar suyun içine birer çay kaşığı adaçayı ve ıhlamur katarak demlenmesi için bekleyin. Günde üç öğün birer çay fincanı için.
- TARÇIN: Bir çay fincanı kaynar suya bir çay kaşığı tarçın katıp demlendirin. Daha sonra süzerek günde üç öğün birer çay fincanı tüketin.
- SARIMSAK: Bir iki adet taze ayı sarımsağı yenilebilir.
- NAR ÇİÇEĞİ: Kıyılmış bir çay kaşığı nar çiçeğini bir fincan kaynar suya koyup demlendirin. Süzerek üç öğün birer çorba kaşığı için.
- ŞEFTALİ ÇEKİRDEĞİ: Şeftali çekirdeğini havanda döverek toz haline getirin. Bir çay kaşığını az miktarda su ile birlikte için.