Baklagiller: Karbonhidrat içerdiklerinden tok tutarlar. Magnezyum, potasyum, kalsiyum, demir, B vitamini ve mineral içerirler. Hazmı yavaş olduğu için kan şekeri dengeler, vücutta kan şekerinin dengede olması çok önemlidir.
Enginar: Lif bakımından zengin olan bir besindir. Enginar, A, K ve C vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, demir, manganez ve fosfor mineralleri içerir. K vitamini deposu da olan enginar, kemik gelişimine katkıda bulunur ve ilerleyen yaşlarda oluşan çabuk kırılan kemik sorununun önüne geçer. Kandaki şeker oranını ayarlar, kolesterolü düşürür ve dinçlik verir.
Badem: Zayıflama da etkisi olan badem, çinko, demir, kalsiyum, potasyum, E vitamini gibi mineraller ve vitaminleri yönünden zengindir. Bademin Omega-3 seviyesi oldukça yüksektir. Bademin içindeki sağlıklı yağlar ve lifler açlık krizlerinin önüne geçiyor ve tok tutuyor. Ancak ara öğünlerin yıldızı olan badem, günde en fazla 10-15 adet tüketilmeli.
Portakal: Lif oranı oldukça yüksek olan portakal bir bütün olarak tüketilmelidir. Portakal, vücuttaki zararlı maddeleri temizler. Cildin taze ve pürüzsüz görünmesini sağlar. Kırışıklıkları önler. Hazmı kolaylaştırır. Portakal, yağ yakımını da hızlandırır.