Yeni açılan bölümlerin, Lif ve Polimer, Çevre, Gıda, Elektrik-Elektronik, İngilizce Makine, Orman Endüstri ile Orman mühendislikleri olduğunu belirten Karademir, "Lif ve Polimer Mühendisliği Bölümü, Türkiye'de ilk bizde açıldı. Tekstil ve kimya kombinasyonu olan bu bölümde dersler yüzde 30 İngilizce okutulacak. Makine Mühendisliği Bölümünde ise yüzde 100 İngilizce eğitim verilecek" dedi.
Karademir, mühendislik eğitimi verilen diğer üniversitelerden farklı olarak öğrencilere uzun dönem staj imkanı sunduklarını bildirdi.
BTÜ'deki staj uygulamasına değinen Karademir, şöyle devam etti:
"2'nci ve 3'üncü sınıflarda öğrenciler bir ay staj yapıyor ama teorik bilginin pratiğe aktarılmasında bu yeterli olmuyor. Biz son sınıfta yarım dönem sınıfı ikiye bölüyoruz. Sınıfın yarısı eylülden ocak ayına, diğer yarısı da ocaktan hazirana kadar protokol kapsamında ilgili fabrikalarda mühendis olarak çalışacaklar. Bu öğrencilerin sigortasını okul ödeyecek. Asgari ücret civarında da fabrika tarafından maaş ödenecek."
YOĞUN BAŞVURU BEKLENTİSİ
Prof. Dr. Arif Karademir, yerleşke çalışmalarında son aşamaya gelindiğini aktardı.
Merkez Yıldırım ilçesinde yapımı süren ve gelecek ekim ayında tamamlanması planlanan bir binaları olduğu bilgisini veren Karademir, "Kampüs çalışmalarımız çerçevesinde üç yıl içerisinde rektörlük ve idari binaları taşıyacak hale geleceğiz. 5 yıl içerisinde de çoğu bölümlerimizi taşımayı planlıyoruz. Bu dönemde yeni açılacaklar ile 12'yi bulan bölümlerimizi tercih edecek öğrencilerimiz, eğitimlerini Osmangazi'deki yerleşkemiz ve Yıldırım binamızda alacak. Bu binalar kampüse taşınana kadar ihtiyacımızı görecek" ifadesini kullandı.
Üniversitenin ilk mezunlarını 2016'da vereceğini bildiren Karademir, geçen sene tercih döneminde 200 öğrenci kontenjanına karşılık 10 bin müracaat olduğunu ve bu sene de yoğun bir başvuru beklediklerini dile getirdi.
Karademir, her sınıfta başarılı olacak 5 öğrenciye burs vereceklerini sözlerine ekledi.