Kaya şekeri:
Yarı şeffaf kristalize görüntüsü vardır. Dilinizin altına alıp kıtlama şeker usulü emerseniz serinlik ve enerji verir.
Nane:
Kurusu, tazesi, yağı, hepsi serinletici, ferahlatıcı ve çarpıntıları giderici etki gösterir.
Kavun-karpuz:
Karaciğerden toksin atan, serinleten, yazın enerji veren meyvelerdendir.
Kabak-salatalık-acur:
Kabak familyası susuzluğu giderici ve serinletici etkiye sahiptir. Fazla tuz katarak yerseniz bu etki azalmış olur.
Kişniş: Şifalı
ve afrodizyak özelliği de gösteren bir baharattır. Taze kişniş görüntüsü biraz maydanoza benzer. Serinletici, enerji veren etki gösterir. Şekeri de bir tatlı kaşığı kadar yendiğinde etkili serinlik verir.
Maden suyu:
Soğuk içilmelidir. İçine biraz taze nane ve limon katarsanız susuzluğu giderir ve serinletir.
Toz zerdeçal:
Karaciğerin ateş elementinden zarar görmesini engeller. Vücuttaki bütün yangısal olayların gerilemesine yardımcı olur, serinletir.
Limon:
Antioksidan, kansere karşı koruyucu, C vitamini deposudur. İçteki beyaz kabuklarını da yiyerek tüketin. Veya suların içerisine biraz limon sıkın.
Dereotu:
Rahatlatıp serinletir ve susuzluk hissinin azaltır.
Meyankökü:
Yaz sıcaklarında enerji verip sıcaklık hissini azaltır.
Zeytinyağı:
Yaz sıcaklarında hazmı en kolay olan, sindirim sistemini ve cildi nemlendiren, sıcak etkilerini dengeleyen en sağlıklı yağ çeşididir.
Yeşil erik:
Serin olarak tüketildiğinde ferahlatır, susuzluk hissini azaltır. Potasyum içerdiği için de sıcağın kaslarda oluşturduğu yorgunluğu giderir.
Demirhindi:
Enerji verir. Kansızlığı düzeltir. Şerbet olarak içildiğinde bunaltıcı, nemli ve kuru sıcakların etkili olduğu günlerde susuzluk hissini gidererek ferahlatır. Karaciğeri rahatlatır.
Gülsuyu:
Hem cilt hem beden için bir serinleticidir. Buzdolabında saklayıp yüze püskürtürseniz cildinizi serinletir. Soğuk suya bir çay kaşığı koyup biraz da kaya şekeri karıştırır içerseniz serinletir, sakinleştirir, ferahlatır.
Meyan kökü şurubu :
1 küçük meyan kökü tülbente sarın. 1 çay bardağı ılık suda en az 6 saat bekletin. Yani sabah bıraktığınızı akşam, akşam bıraktığınızı da sabah süzerek içebilirsiniz. Günde 2 kez sabah akşam hafif aç içiniz. İçerisine 1 dilim limon birkaç yaprak taze nane ve tatlandırıcı olarak da biraz pekmez veya hurma şurubu katın. Servis yaparken içerisine biraz buz ekleyin. Taze nane yaprakları ekleyerek içebilirsiniz.
Demirhindi şerbeti:
Demir hindi meyveleri 1.5 litre suda kaynatılır. İyice özünü verdikten sonra süzülür ve kaynayan demirhindi meyvesi sıkılır. Soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra içine hurma şurubu, taze nane ve servis yapılırken dilim limon eklenir. Biraz buz da eklenip soğuk olarak içilir.