Zeytinyağı: Özellikle kulak enfeksiyonlarında temizleyici rol oynar. Zeytinyağı ayrıca kulak içinde uğultu hissini durdurmaya yardımcı olabilir. Kulak içine 1-2 damla damlatarak uygulayabilirsiniz.
Soğan: Kulak ağrısı için kullanılan ev ilaçlarının başında gelir. Soğanın antiseptik ve antibakteriyel özellikleri sorunun tedavisinde büyük rol oynar. Rendelenmiş soğan suyunu bir çorba kaşığında ayıklayın ve kısık ateşte ısıtın. Sonra etkilenen kulak içine günde 2-3 kez 1-2 damla damlatın.
Sıcak Su Şişesi: İltihaplı kulağa içinde sıcak su dolu şişeyi koyabilirsiniz. Bunu bir sıcak havlu yardımıyla da yapabilirsiniz. Birkaç dakika boyunca sıcak su şişesi veya havluyu kulağınıza tutun.
Zencefil: Kulak enfeksiyonlarının tedavisinde yararlı olabilir, çünkü zencefil güçlü bir anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Aynı zamanda mükemmel bir doğal ağrı kesici olarak bilinir. Taze zencefil suyunu ayıklayın ve ağrıyan kulağa 1-2 damla damlatın.
Nane yaprakları: Nane yaprakları ve yağı da kulak ağrısı tedavisinde kullanılır. Nane yapraklarını kaynatarak, suyu soğuduktan sonra 1-2 damla kulağınıza damlatabilirsiniz. Bunun yanında nane yapını pamuk veya kulak temizleyicilerle kulağınızın için uygulayabilirsiniz.
Fesleğen: Anti-inflamatuar, antibakteriyel ve analjezik özellikleri nedeniyle fesleğen, kulak ağrılarının tedavisinde yaygın şekilde kullanılır. Birkaç fesleğen yağrağını presleyerek suyunu çıkarın ve kulağınıza birkaç damla damlatın. Günde 1-2 kere tekrarlayın.
Sarımsak: Kulak enfeksiyonları ve enfeksiyonların neden olduğu ağrıların tedavisinde kullanılır. Susam yağı ile ısıtılarak elde edilen sarımsak yağını karıştırarak kulağa 1-2 damla damlatabilirsiniz.