Türk ve dünya mutfağında önemli yeri olan tavuğun tadı kaçtı! Bahçeşehir Üniversitesi Fitoterapi Eğitim Koordinatörü
Dr. Ümit Aktaş tavuk hakkında herkesin dikkatli davranmasını gerektiren detayları paylaştı. Marketlerde satılan tavuk eti analizlerinin genellikle bir sır gibi saklandığını söyleyen
Dr. Aktaş, "Ancak, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi sonunda bir açıklama yaptı. Test edilen tavukların yüzde 50'sinin
karaciğerinde inorganik arsenik bulunmaktadır ve bu madde
kanserojen kimyasallar arasındaki en zehirli olanıdır" dedi. Arsenik içeren ürünleri çok miktarda tüketenlerde kanser gelişimine neden olan hücre değişikliklerinin görüldüğünü vurgulayan Dr. Aktaş, arseniğe maruz kalmanın yaratacağı sonuçları,
"Cilt kanserlerine ve son raporlara göre
akciğer, böbrek, mesane ve
karaciğer gibi iç organlarda da görülebilen kanser çeşitlerine yol açabilmektedir. Arseniğin tıpkı civa ve kurşun gibi, ceninde ve çocuklarda son derece zehirli etkileri bulunmaktadır" şeklinde özetledi.
Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş tavuk üreticilerinin daha çok para kazanmak için arseniğin tavuk yemlerine kasten karıştırıldığını söyleyerek, "Bu ilacın karıştırıldığı yemlerle beslenen tavukların karaciğerinde yüksek seviyelerde inorganik arsenik tespit edildi" açıklamasında bulundu.
GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN