İnsan vücudu yoğun stres, yorgunluk, yetersiz beslenme ve mevsim değişikliklerinde yaşanan farklılıklar nedeniyle kolayca hastalanabiliyor. Bu tür sorunların belirginleşmesi ise ise bağışıklık sisteminin çökmesiyle oluşuyor. Özellikle soğuk günlerin yaklaşmasında çocularda giderek artan enfeksiyon hastalıklarını atlatmak için antibiyotik tedavileri öneriliyor.
Ancak, yapılan son çalışmalarda virüs ve mikropların artık antibiyotik ilaçlarına karşı direnç kazandığı ve iyileşememe durumu görülüyor. Böyle bir sorun yaşamamak için doğal antibiyotikler önem kazanıyor.
Mucize besinler içerdikleri mineral ve vitaminlerle her türlü hastalıklara kalkan oluyor.
İşte her derde deva doğal antibiyotikler:
SARIMSAK VE SOĞAN:
Sarımsak doğal ve güçlü bir antibiyotiktir.
İçeriğindeki minareller ile vücut direncini artırıyor. Soğan da aynı şekilde mikropların çoğalmasını ve vücutta yayılmasını engelliyor.
İçerisinde B, C, E vitaminleri oldukça zengin şekilde bulunur, bu nedenle özellikle romatizma ve şeker hastalıklarına iyi gelmektedir.
Lahananın kanı temizleyici etkileri bulunmaktadır ve
doğal antibiyotik lahana sadece bu nedenle bile bol miktarda tüketilmelidir.
İdrar söktürücü etkisiyle vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olur.
Bazı kanser türlerinin yayılmasını engellediği gibi tedavi sürecinde de etkilidir.
Özelli kle antibiyotik tedavisiyle geçirilen yaraların, lahana içerisinde bulunan eşsiz vitaminler sayesinde çok daha hızlı iyileştiği görülmüştür.
Lahana içerisinde yer alan antiaging bileşenleri nedeniyle kalp krizini engellemektedir.
Tiroit bezlerinin daha yavaş çalışmasını sağlamaktadır.
ENGİNAR:
Yoğun antibiyotik tedavileriyle vücuda enjekte edilmeye çalışılan karoten maddesi,
doğal antibiyotik brokoli içerisinde bulunmaktadır ve bu madde vücudu kansere karşı korumaktadır.
İçeriğinde bol miktarda C ve B1 vitaminleri bulunmaktadır. Bu sayede soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklara yakalanma riskini azaltıyor.
Vücudun demir ve mineral ihtiyaçlarını karşılamaya yardımcı oluyor.
Özelli kle, elma suyu, brokoli suyu ve havuç suyu karıştırıldığında, çok daha etkili bir
doğal antibiyotik kürü hazırlanmış oluyor.
KAYISI MEYVESİ:
Doğal antibiyotik meyveler arasında kan yapıcı etkiye sahiptir.
İçeriğinde yer alan karetenoid maddesi sayesinde, kansere karşı koruyor.
Saçları besler ve cildi güzelleştirir.
Özelli kle kış aylarında yaşanan grip, soğuk algınlığı ve nezle gibi hastalıklara karşı doğal antibiyotik olan meyvelerdendir.
Felç geçirme riskini en aza indirgiyor.
Kalp hastalıklarına karşı antibiyotik görevi görür.
GREYFURT:
Greyf urt sindirimi kolaylaştırır ve enerji verir.
Soğuk algınlığına iyi gelir ve doğal antibiyotik meyveler arasında yer alır.
Lifli bir meyvedir ve kolesterolü düşürücü etkileri bulunmaktadır.
Di ş eti sağlığını korumaya yardımcıdır.
MANDALİNA:
Mandali na kış aylarında hastalıklara karşı koruyucu etki sağlar.
Enfeksiy onlara karşı doğal mandalina, özellikle vücut direncini arttırmasıyla bilinmektedir.
BAHARATLAR:
Karabiber, kimyon, acı kırmızıbiber, sumak ve pul biber etkin maddeleri ile vücut direncini artırıyor. Kanı temizliyor. Mikropları öldürüyor. Bağışıklık sistemini desteliyor.
ANTİBİYOTİK İÇERİKLİ BİTKİLER
Meyan kökü, ada çayı, karabaş otu, kekik, dağ çiçeği otu ve kekik doğal antibiyotik olarak sayılıyor. Bu bitkilerin çay olarak tüketilmesi daha etkili sonuçlar vermekle birlikte, direk olarak kana etkisi oluyor.
BİTKİ ÇAYLARI:
Sarımsak ve soğan çayı
Ada çayı
Ekinezya Çayı
Zencefil çayı
MUZ VE FAYDALARI
Yorgunluğu
alır.
İshali
tedavi edici etkileri bulunmaktadır.
Kas
sistemlerini iyileştirici etkilere sahiptir.
GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN