Faranjiti olana sarı kantaron-roka

Ses kısıklığı, boğaz ağrısı, yorgunluk ve halsizlikle kendini gösteren faranjite karşı doğal gıdalar etkili oluyor. Roka ve sarı kantaron enfeksiyonun azalmasını sağlıyor

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :13 Ocak 2016
Faranjiti olana sarı kantaron-roka

İÇİNDEKİLER

Küçük-büyük tanımayan farenjit, boğazın orta kısmında bulunan yutak mukozasının iltihaplanması olarak tanımlanıyor. "Bu iltihabi durum akut (ani gelişen) veya kronik (uzun süreli) şekilde olabilir. Öncelikle hastalığın akut mu yoksa kronik mi olduğunu tespit etmek gerekir" diyen uzmanlar, şikayetlere yol açan enfeksiyonun nedenlerine göre uygun tedavilere geçilmesi gerektiğini belirtiyor. Uzmanlar faranjitle mücadele eden gıdaları ise şöyle sıralıyor:

SUYUN ISISI ÖNEMLİ
Farenjit bir mikrobik hastalıktır. Roka enfeksiyonun azalmasında etkili olacaktır.
Bol sebze ve meyve tüketin.
Bal ses telleri için faydalıdır. Farenjitin neden olduğu ses kısıklığının azalmasına ve boğazın yumuşamasını sağlar. Sabahları bir kaşık bal yiyebilirsiniz.
Sarı kantaron bitkisini bir demlikte kaynatın ve sabah, akşam günde iki kere bu çayla gargara yapın. Bu, mikropları temizleyerek hastalıktan daha kolay kurtulmanıza yardımcı olacaktır.
Farenjit gibi boğaz enfeksiyonlarına karşı adaçayı da oldukça etkilidir. Günde 2 bardak adaçayı boğaz ağrısı ve tahrişin azalmasını sağlar.
Baharatlı, acılı ve ekşili gıdalardan uzak durun. Çünkü boğazın daha da tahriş olmasına neden olarak hastalığın iyileşmesini geciktirir.
İçtiğiniz suyun ılık olmasına özen gösterin.
Koyu çay ve asitli içecekler enfeksiyonu azdırır; uzak durun
Zencefil çayı, yeşil çay, kekik ve biberiye çayları da farenjitin kolay iyileşmesinde yardımcı olacaktır. Bu çaylardan birini içine bal katarak günde 2 bardak tüketmeniz hastalığınızın daha kolay geçmesini sağlayacaktır.

DOĞAL ÖKSÜRÜK ŞURUBU
Faranjit ile birlikte seyreden öksürük can acıtıyor. Uzmanlar inatçı öksürüğe karşı evde hazırlanacak doğal bir tarif veriyor. 6 defne yaprağı, 5 litre su, 6 yemek kaşığı kahverengi şeker ve 1 limonla yapılacak karışımın öksürüğü keseceğini söyleyen uzmanlar, yapılış aşamasını şöyle anlatıyor: Bir tencereye suyu alın. Defne yapraklarını ekleyip 10 dakika kadar kaynatın. Ardından ateşten alıp şekeri karıştırın. Bu karışıma bir bütün limonu sıkın. Tüm şeker eriyene kadar bekleyin. Günde bir yemek kaşığı kadar için.

BUNLARA DİKKAT!
Asitli içeceklerden uzak durun.
Mutlaka günde 2 litre su tüketin.
Boğazda yoğun tahriş yaratan sigara ve alkol kullanımına son verin.
Klima havayı çok kuruttuğundan klima kullanımını azaltın.
Bulunduğunuz ortamın havasını sık