Sosyal, özel ve iş hayatını olumsuz etkileyen ağız kokusundan kurtuluşun yolu yoğurt tüketmekten geçiyor.
Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Çağdaş Kışlaoğlu, ağzı kokanlara yoğurt yemelerini önerdi. Açlığın yanı sıra birçok nedenden dolayı ağız kokusunun oluştuğunu söyleyen Kışlaoğlu, bunları şöyle sıraladı: "Diş ve dil üzerindeki bakteriler, çürük dişler,
karaciğer yetmezliği, sinüs ve alerjik enfeksiyonlara bağlı hastalıklar, yenilen gıdalar ve böbrek yetmezliği hastalarında ağız kokusu olur." Yoğurdun içinde bulunan
prebiyotiklerin kötü kokuya yol açan bakterileri öldürdüğünü belirten Çağdaş Kışlaoğlu, "Ağız kokusu, ciddi bir hastalıktan kaynaklı değilse, her gün düzenli yoğurt tüketimi kokuyu giderir" diye konuştu.