Kanser ve beslenme konusundaki ilişki korkunç boyutlara ulaştı! Öyle ki Türk halkının vazgeçilmez gıdası ekmeğin akciğer kanseri yaptığı iddia edildi. Bu şok edici iddianın sahibi
Teksas Anderson Üniversitesi Kanser Merkezi uzmanlarından Dr. Stephanie Melkonian. "Yaptığımız çalışma yüksek glisemik indeksli gıdalarla beslenenlerin akciğer kanserine yakalanma riskinin yüzde 49 arttığını ortaya koydu" diyen Dr. Melkonian, özellikle
beyaz ekmek, mısır gevreği ve pirincin zararlı olduğunu vurguladı. Gıdaların kan şekerini yükseltme hızına glisemik indeks denildiğini belirten Dr. Melkonian, uzak durulması gereken gıdaları şöyle sıraladı:
"Beyaz ekmek, mısır gevreği, patlamış pirinç, kepek gevreği, yulaf ezmesi, beyaz pirinç, makarna, peynirli makarna, patates, balkabağı, kek, patlamış mısır, tuzlu kraker, kavun ve ananas."