Salatalara zencefil enerjiyi yükseltir

Sıcak hava ve uzun açlık süresi oruçluları yorgun düşürüyor. Ramazan’da zinde kalmak isteyenlere uzmanlar, taze zencefilli salata, pişmiş domates ve yaban mersini gibi gıdaları öneriyor

Ramazan'ın ortasına geldiğimiz şu günlerde sıcak hava ve uzun açlık süresi oruç tutanların enerjisini düşürüyor. Bazı besinlerin zindeliği korumaya yardımcı olduğu gibi susuzluk hissini de azalttığını söyleyen uzmanlar, önemli uyarılarda bulunuyor. Mutlaka günde 2-2.5 litre su tüketilmesini öneren uzmanlar, "Hazmı kolaylaştıran ıhlamur, nane, rezene ve papatya gibi bitki çayları da içmelisiniz" diyor. Uzmanların enerjiyi yükseltecek tavsiyeleri şöyle...
DOMATESİ PİŞİRİN
▼ Kendinizi zinde hissetmenin en önemli şartlarından biri antioksidan içeriği yüksek besinler tüketmektir. Yaban mersini çok güçlü bir antioksidan kaynağıdır ve bir kase yaban mersini ile enerjinizi gün boyu yüksek tutabilirsiniz.
▼ Sahurda bol maydanoz ve dereotuyla hazırlanan menemen de son derece faydalı. Pişmiş domates, maydanoz ve dereotu vücuttan fazla suyu atarak zindeliği artırıyor.
▼ 1-2 dilimlik avokado gün boyu zinde hissetmenize yardımcı olurken, salatalara rendelenecek taze zencefil, antioksidan kapasitesi sayesinde stresi azaltarak yorgunluk hissine karşı savaşıyor.
YARIM YAĞLI SÜT
▼ Sahurda içilecek yarım yağlı süt protein içeriğinden dolayı hem uzun süre tok kalmanızı sağlar, hem de susuzluk hissinizi bastırır. Taze sebze-meyve ve lifli gıdalar da ideal besinlerdir.
▼ Lor peyniri en tuzsuz ve yağsız peynirlerden biridir. Sahurda yerseniz uzun süre tok kalıp fazla susamazsınız.
▼ İçinde barındırdığı tuz nedeniyle zeytine sahurda yer verilmemeli.
KURUYEMİŞLERİ UNUTMAYIN
Susuzluk ve yorgunluk, dikkat dağınıklığı, konsantrasyon kaybına neden oluyor. Beynimizin susama ve açlık merkezi beraber çalışırken, gün boyu tok kalarak susama hissi de en az seviyeye indirilebiliyor.
Tok kalmak içinse sahurda bir tane haşlanmış yumurta yemek önemli rol oynuyor.
Ceviz, fındık, badem gibi yağlı tohumlar da gün boyu tok kalmayı kolaylaştırırken, zindeliğin artmasına katkı sağlıyor.
MEYVE SUYU İÇMEYİ
Taze meyvelerin kabuklarıyla yenilmesi ve meyve suyundan kaçınılması gerekiyor. Çünkü meyve suları yüksek glisemik indeksleri nedeniyle kan şekerinizin hızla yükselip, hızla düşmesine neden olur. Bu da açlık hissi verir. Dolaylı olarak da susarsınız.
HİNDİ ETİ ZİNDELİK VERİYOR
İçerdiği Omega-3 sayesinde zinde kalmaya yardımcı olsa da, Ramazan'da birçok kişi balığa mesafeli yaklaşıyor. Bunun yerine hindi yenilmesini öneren uzmanlar, şöyle konuşuyor: "Hindi eti de içerdiği serotonin sayesinde zinde ve dinç tutuyor. Haftada 2 gün kurubaklagil tüketmek, salatalara haşlanmış yeşil mercimek eklemek çok faydalı. Mercimek, yorgunluk ve halsizliği alıyor."
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.