DOMATESİ PİŞİRİN
▼ Kendinizi zinde hissetmenin en önemli şartlarından biri antioksidan içeriği yüksek besinler tüketmektir. Yaban mersini çok güçlü bir antioksidan kaynağıdır ve bir kase yaban mersini ile enerjinizi gün boyu yüksek tutabilirsiniz.
▼ Sahurda bol maydanoz ve dereotuyla hazırlanan menemen de son derece faydalı. Pişmiş domates, maydanoz ve dereotu vücuttan fazla suyu atarak zindeliği artırıyor.
▼ 1-2 dilimlik avokado gün boyu zinde hissetmenize yardımcı olurken, salatalara rendelenecek taze zencefil, antioksidan kapasitesi sayesinde stresi azaltarak yorgunluk hissine karşı savaşıyor.
YARIM YAĞLI SÜT
▼ Sahurda içilecek yarım yağlı süt protein içeriğinden dolayı hem uzun süre tok kalmanızı sağlar, hem de susuzluk hissinizi bastırır. Taze sebze-meyve ve lifli gıdalar da ideal besinlerdir.
▼ Lor peyniri en tuzsuz ve yağsız peynirlerden biridir. Sahurda yerseniz uzun süre tok kalıp fazla susamazsınız.
▼ İçinde barındırdığı tuz nedeniyle zeytine sahurda yer verilmemeli.
KURUYEMİŞLERİ UNUTMAYIN
MEYVE SUYU İÇMEYİ
Taze meyvelerin kabuklarıyla yenilmesi ve meyve suyundan kaçınılması gerekiyor. Çünkü meyve suları yüksek glisemik indeksleri nedeniyle kan şekerinizin hızla yükselip, hızla düşmesine neden olur. Bu da açlık hissi verir. Dolaylı olarak da susarsınız.
HİNDİ ETİ ZİNDELİK VERİYOR
İçerdiği Omega-3 sayesinde zinde kalmaya yardımcı olsa da, Ramazan'da birçok kişi balığa mesafeli yaklaşıyor. Bunun yerine hindi yenilmesini öneren uzmanlar, şöyle konuşuyor: "Hindi eti de içerdiği serotonin sayesinde zinde ve dinç tutuyor. Haftada 2 gün kurubaklagil tüketmek, salatalara haşlanmış yeşil mercimek eklemek çok faydalı. Mercimek, yorgunluk ve halsizliği alıyor."