ÇOK ÖĞÜN
İlk amacımız yavaşlayan metabolizmamızı hızlandırmaktır. Bu ancak öğün sıklığını ve yapılan egzersizi artırmakla mümkün oluyor. Bunun için 2-3 saat ara ile küçük öğünler tüketebilir ve kısa mesafelerde ulaşım sağlayabileceğiniz yerlere yürümeyi tercih ederek gün boyu aktif olmayı sağlayabilirsiniz.
MİDENİZİ YORMAYIN
Ramazan'da boş kalmaya alışan mideye birden bire çok miktarda ve hazmı zor yiyecekler ile yüklenmek, sindirim sistemi problemlerine neden olacaktır. Bu nedenle mümkün olduğunca ağır yiyeceklerden uzak durun
ŞEKERE DİKKAT
Bayram ikramı olan çikolata, baklava, pasta, börek gibi tatlı ve hamur işleri kan şekerini hızla yükselten enerji içeriği yüksek gıdalardır. Bu gıdaları birden ve sık tüketmek sindirim sistemi problemlerini tetikler. Kan şekerini hızlı yükseltir.
MEYVE VE DONDURMA!
Tatlı tüketme isteğinizi şerbetli ağır hamur tatlıları yerine, daha sağlıklı olan sütlü ya da meyveli tatlılarla karşılayabilir, tatlı alternatiflerinize taze ve kuru tüketebileceğiniz meyveleri dâhil edebilirsiniz. Ayrıca misafirlere şerbetler yerine meyve suları, az şekerli limonata, ayran gibi içecekler ikram edebilirsiniz. Dondurma ve meyve tüketebilirsiniz.
BOL SU İÇİN
Günde en az 2 litre su tüketimi çok önemlidir. Ramazan nedeniyle vücutta oluşabilecek sıvı kaybını tekrar yerine koymak için susamadan su içmeyi alışkanlık haline getirmelisiniz.
BESLENMEYE DİKKAT
Şeker, yüksek tansiyon ve kalp damar hastalıkları gibi sağlık problemleri olan bireylerin özel beslenme programı uygulamaları gerekir. Özel beslenme programı uygulamanız gereken bir probleminiz varsa, beslenmenize dikkat edin.