Yaz tatili zehir olmasın! Çukurova Üniversitesi'nden
Prof. Dr. Muhsin Akbaba, tatile gidenleri
'turist ishali' olarak bilinen hastalığa karşı uyardı. Tatil döneminde beslenme alışkanlıklarının değiştiğini belirten Prof. Dr. Muhsin Akbaba,
"Alışık olunmayan gıda tüketilebileceği için 'turist ishali' görülebilir. Bu durumla karşılaşanlar, kişisel temizliğe dikkat edip bol sıvı tüketmeli" dedi. Prof. Dr. Akbaba, şöyle konuştu: "Alışık olunmayan yemek kültürü ve
bakterilerin neden olduğu, 2-3 gün süren ve genellikle şiddetli olmayan turist ishalinde hijyen çok önemli.
Sulara da dikkat edilmeli. Mümkünse kapalı sulardan içilmeli. Ağrı kesici ve ishal ilaçlar kullanılmalı."