Hazır gıdalarda trans yağa son

Kraker, cips, patates kızartması, hazır kurabiye ve kekler, bisküvi, çikolata, poğaça gibi hazır gıdalarda raf ömrünü uzatmak amacıyla kullanılan trans yağ oranı sıfırlanıyor. Sağlık Bakanlığı'nın yeni düzenlemesiyle, trans yağ kullanımının engelleneceğini söyleyen Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı İrfan Şencan, sektör için geçiş süreci belirleneceğini açıkladı. Trans yağ, bitkisel yağa "hidrojenasyon" olarak adlandırılan bir işlemle "hidrojen" eklenmesiyle elde ediliyor. Bu işlemle, gıdaların raf ömrünün uzatılıyor. Hidrojen eklenen yağlar, kötü kolesterolü yükselterek kalp krizi, felç, damar tıkanıklığı gibi pek çok ciddi hastalığa yol açıyor.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.