YAZIN vazgeçilmez
lezzeti cacık,
sağlık açısından
oldukça faydalı. Cacık temel olarak
yoğurt, salatalık ve sarımsağın
karışımı ile elde edilir. Öncelikle
sulu bir besin olduğu için vücudun
su ihtiyacını karşılamada oldukça
etkilidir. İçerisinde bulunan salatalık
düşük kalorisi ve yüksek lif oranı
ile sindirim sorunu çekenler için
birebirdir. Bunun yanıda sarımsak
tam bir antibiyotik etkiye sahiptir.
Vücutta bulunan bir çok bakterinin
ölmesini sağlar. Yoğurt ise hem
sindirime
yardımcıdır
hem de
içerisinde ki
kalsiyum ile kemik güçlendirici
etkiye sahiptir. Bir kase cacık
yediğinizde vücudunuza inanılmaz
değişiklikler olur. Kan temizlenir,
bağırsaklarda ki prebiyotik
bakterilerin etkinliği artar. Ayrıca
yapılan araştırmalara göre cacık
uyku sorunu çeken kişiler içinde
birebir. Yoğurdun bu denli
sulandırılıp, salatalık sayesinde
daha hızlı emilmesiyle vücutta uyku
hormonunun salınımı kolaylaşır.