Türkiye'de yeni tanınmaya başlayan Chia tohumu, somon ve keten tohumundan daha fazla Omega- 3 içerir. Beyin ve kalp sağlığı için çok önemli olduğu bilinen Omega-3, düzenli Chia tohumu tüketildiğinde metabolizmaya önemli faydalar sağlıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilan Tarhan, Chia tohumunun A, E ve D vitaminleri ile iyot ve magnezyum gibi çeşitli mineraller içerdiğini belirterek, et ve balık tüketmeyenlere bu tohumu tavsiye etti. Tarhan, "Kolesterol düşürücü etkisinden dolayı insan vücudu için ciddi anlamda çok yararlıdır. O yüzden kalp problemi ya da kolesterol problemi olanlar günlük tüketimlerinde takviye olarak kullanabilirler" dedi. Günde iki yemek kaşığı Chia tohumu tüketebilirsiniz. Süt, yoğurt, salata veya suya katabilirsiniz. Yemeklerden bir saat önce ya da bir saat sonra özellikle tokluk sağlasın diye kullanabilirsiniz.
GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN