Özellikle çalışan kadınların
'kurtarıcı' olarak gördüğü
düdüklü tencereler
hayal kırıklığı
yarattı!
İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Radyasyon Onkolojisi Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Yavuz Dizdar, düdüklü
tencerede pişen yemeğin
besin değerinin düştüğünü
söyledi. Düdüklü tencerelerin
yüksek sıcaklıkta olmasından
dolayı özellikle sebzelerin
besin değerini etkilediğini
belirten Dr. Dizdar,
"Düdüklü tencere gıdanın içindeki hassas bileşenlerin ortadan kalkmasına neden oluyor, vitaminlerini öldürüyor ve besin değerini düşürüyor" dedi.
Düdüklü
tencerenin
kemik suyu elde
edilmesi gibi
çok uzun süre
gerektiren işlemlerde
faydalı olabileceğini
dile
getiren
Dr. Dizdar, şu uyarıda bulundu: "Düdüklü tencere bazı açılardan avantaj getirebilir, ama sebze unsurunu da içeren yemeklerde genellikle içeriği etkiler.
Bu tencere kemik suyu elde edilmesi gibi çok uzun süre gerektiren işlemlerde işi kolaylaştırır. Elde edilen kemik suyu dondurularak saklanabilir, ihtiyaç oldukça yemeklerin içine karıştırılır. Ama
ana yemek daha sonra yine normal tencerede ağır ateşte pişirilmelidir. Doğru teknik kısık ateşte uzun sürede pişirmektir."
GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN