100 gram kırmızı et yüzde 17 kanser tehlikesi

Yanlış beslenme kansere davetiye çıkartıyor. Prof. Dr. Salih Emri, kanserlerin yüzde 30'unun beslenmeyle ilişkili olduğunu belirterek, "Yüzde 50'si sağlıklı yaşam biçimi ve doğru beslenmeyle önlenebilir. Kilolu insanda kanser riski zayıf kişiye göre 2 kat yüksek" diyor. Haftada yarım kilodan fazla kırmızı et yenilmemesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Emri, şu uyarıda bulunuyor: "Çünkü günlük her 100 gram kırmızı et kullanımının kanser riskini yüzde 17 oranında artırdığı söyleniyor. Özellikle de kalın bağırsak kanseri riskini yükseltiyor." GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.