Kalp ve İç Hastalıkları Profesörü Canan Karatay,
söylemleriyle herkesin ilgisini
topladı. Türk kültüründe
önemli yeri olan pek çok
besin için
"Zararlı" uyarısı
yaptı. Bardak bardak
içtiği
zeytinyağı ile şok
etkisi yaratan Canan Karatay,
katıldığı son etkinlikte
yine gündem yarattı. Kanser
etkisi yaratan ürünler
hakkında açıklamalarda
bulunan Karatay, şeker
hastalarının
baldan uzak durması gerektiğini
vurguladı.
"Balın içinde bol miktarda
flukoz ve
glukoz maddeleri
var.
Bu maddeler
karaciğeri
yağlandırır.
Şeker hastaları
baldan uzak dursun"
ifadesini kullandı. Karatay,
sofraların baş tacı ekmeğe
de dil uzattı. Pek çok diyetisyenin
"Ekmek yiyin" önerisine rağmen "Ekmek
ve şeker
zehirdir. Günde
iki dilim buğday ekmeği
tüketmek şekerden
çok daha zararlıdır.
Buğday,
insülin
etkisi
yaratır.
Bu da
kansere davetiye
çıkartır"
açıklamasını yaptı.
İÇMEYİN! Ekmeği ve şekeri
kötüleyen Karatay,
zeytinyağı
ve tereyağına ise
övgüler yağdırdı.
Bu yağların
doğal bir şekilde
tüketilmesi
gerektiğini vurguladı.
Son
olarak
çocukların
sevdiği
meyve sularıyla
ilgili aileleri korkutan
bir uyarı yaptı. Sözlerini
şöyle sonlandırdı:
"C vitaminin
yalnızca meyve sularında
bulunduğu büyük bir
yalan...
Meyve suyunun alkolden bir farkı yok. Hazır meyve suları karaciğeri
yağlandırır. Her gün
30-40 tane zeytin yiyin..."
GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN