Halk arasında titreme hastalığıolarak bilinen Parkinson, en çok 60yaş ve üzerinde görülüyor. Hastalıkhareketlerde yavaşlama ve titremegibi belirtiler gösteriyor. İsveç'tekiChalmers Teknik Üniversitesi'ndeyapılan bir araştırma ise balığın,Parkinson riskini düşürdüğünüortaya koyuyor. Araştırmalaragöre, birçok balık türünde bulunan"parvalbumin proteini", Parkinsonhastalığının ortaya çıkmasına yolaçan "alfa-sinüklein" adlı proteininoluşmasını engelliyor. Balık, buözelliğiyle yaşlıların korkulu rüyasıolan Parkinson'un önlenmesineyardımcı oluyor. AraştırmacılardanNathalie Scheers, "Balıklarınyaz aylarında güneş gördüktensonra 'parvalbumin' oranlarındaartış olur. Bu yüzdensonbaharda balık tüketiminiartırmak iyi olabilir" diyor.