Salam ve sucuk kanser eder

Dünya Sağlık Örgütü, sigara etkisi yaratan kanserojen yiyecekleri açıkladı. İşlenmiş et ürünleri, palm yağı ve fruktoz içeren şekerlerin, kanser riskini yüzde 20 arttırdığı vurgulandı. Sigarayla eş değer olan bu ürünlerin zararları şu şekilde sıralandı:
İŞLENMİŞ ET ÜRÜNLERİ:
Salam, sucuk gibi işlenmiş et ürünleri kanserojen yiyecekler arasında ilk sırada yer alıyor. Her gün tüketildiğinde kanser riskini yüzde 17 oranında arttırıyor.
PALM YAĞI:
Fareler üzerinde yapılan deneylere göre palm yağı, kanserli hücrelerin yayılımını 8-10 kat arttırıyor.
FRUKTOZ BAZLI ŞEKERLER:
Kanser yayılımını arttıran maddeler arasında fruktoz bazlı şekerler de yer alıyor.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.