Yaz sıcakları her insan için çeşitli sağlık problemlerine neden olabiliyor. Özellikle 50 yaş üzeri, aşırı kilolu ve kalp rahatsızlığı bulunan kişiler için daha da tehlikeli oluyor. Vücut sıcak havalarda normal sıcaklığını korumak için daha fazla çaba sarf ediyor. Bu uğraş kalp hızını artırıyor ve kan basıncının düşmesine neden olarak kalbe ek bir yük bindiriyor. Bu yük, kalp hastalığı olan kişilerde belirtilerin kötüleşmesine neden olabiliyor. SOĞUK DEĞİL, SERİN OLMALI
40-50 derece sıcağın olduğu bölgeden bir anda klima ile soğutulmuş 18-20 derecelik bir ortama girmek, kalp hastaları için hayati risk oluşturuyor. Kalp krizine ve kalp yetmezliğine yol açabiliyor. Bu nedenle klimalı ortam ısısının 22 derecenin altında olmaması gerekiyor. Klima kullanımında soğuk değil serin ortamın korunması öneriliyor.
Güneşin altında 15 dakikadan fazla kalmayın.
Eğer açık havada vakit geçirecekseniz, yeterli miktarda su içmeye dikkat edin.
Sıvı kaybını artırmayacak pamuklu, açık renkli giysiler giymeye, şapka ve gözlük takmaya özen gösterin.
Yürüyüş aralarında gölge ve serin yerlerde dinlenerek ve nefes alarak kalp sağlığınızı koruyun.
Klima derecesini 22-23 derecede tutun.
Çok soğuk deniz, havuz veya soğuk duşa girmek yerine ılık su tercih edin.
Sauna ve hamam gibi aşırı sıcak ortamlardan uzak durun.
Akdeniz tipi beslenin... DOKTORA DANIŞIN
Yaz mevsiminde kalp krizi geçirme riski de artıyor. Bu dönemde özellikle kalp hastalarının ilaç kullanımına dikkat etmesi gerekiyor. Hatta ilaç tedavisini doktoruna danışarak düzenlemesi yine doktoruna sormadan ilacını bırakmaması gerekiyor.