SARIMSAK VE SOĞAN:
Soğan, sarımsak ve pırasa gibi sebzeler, mideyi koruyor ve
kanser oluşumunu önlüyor.
BROKOLİ:
C vitamini mide kanserini engelliyor. C vitamininden zengin biber,
brokoli, karnabahar, marul, kivi, çilek, portakal, domates ve fasulye, kansersavar olarak kabul ediliyor.
FINDIK:
Selenyum, mide
kanserinden koruyucu maddelerin başında yer alıyor.
Brezilya fındığı, selenyum deposu olarak biliniyor.
100 gramı günlük ihtiyacın 27 katını sağlıyor. İstiridye, ay çekirdeği, mantar, yumurta ve peynir de selenyum eksikliğini gideriyor.
YOĞURT-KEFİR:
Dost bakteriler (probiyotik) içeren yoğurt ve kefir gibi besinler, midede enfeksiyon riskini azaltıyor ve
kanseri engelliyor.