Kış aylarının gelmesiyle birlikte grip sezonu başladı. Soğuk havalarda ve mevsim geçişlerinde asla kaçamadığımız grip için kendimizi nasıl korumalıyız? Kış ayını grip olmadan geçirebilmek için öncelikle bağışıklık sistemimizi güçlü tutmalıyız. C ve E vitamini bakımından zengin olan sebze ve meyveleri bolca tüketmeliyiz. Bunun yanında boğaz ve bademcik enfeksiyonlarını önlemek için koruyucu doğal bitkisel kürler tüketmeliyiz. Doğa da bulunan bitkilerin neredeyse hepsi sağlığımız için ayrı bir önem taşır. Sizler için gribe iyi gelen ya da gribi önleyici birkaç bitkisel kür tarifi araştırdık. Ancak 'grip nasıl çabuk geçer, grip tedavisinde bitkisel yöntemler nelerdir, gribe ne iyi gelir' sorularınızdan önce grip nedir ve nasıl bulaşır sorularına cevap bulalım...
GRİP NEDİR?
Grip bulaşıcı bir hastalıktır. Genellikle belirtiler ortaya çıkmadan bir gün öncesinden başlayarak bir hafta sonrasına kadar hastalar, gribi,bulaştırabilir. Toplu yerlerde ve kapalı ortamlarda bulunan kişilerde hastalığı almak kolaylaşır. Hastalık kişiden kişiye solunum yolu ile geçer. Hastalığa yakalanmış kişinin hapşırma veya öksürme ile havaya verdiği su damlacıklarının içindeki virüsün sağlıklı kişi tarafından solunması ile bulaşır. Su damlacıkları iki saat boyunca havada kalabilir ve insanlara hastalığı bulaştırabilir. Bu yüzden kapalı mekanlarda birbirlerine yakın çalışanlar veya okullardaki öğrenciler özellikle risk altındadır.
GRİBE NE İYİ GELİR?
Grip salgın halinde iken bol bol sarımsak yenmeli, evde gripli biri varsa odasının bir köşesine soyulmuş sarımsak konması hastalığın bulaşmasını engellemek için bir önlemdir. Peki, gribe ne iyi gelir? Öncelikle grip tedavisinde bitkisel yöntemlerin en pratiklerinden bahsedelim...
Ekmek üstüne dilimlenerek yenen bolca soğan, bedeni zararlı maddelerden arındırır ve sinir sistemini güçlendirir.
Bol bol C vitamini yönünden zengin olan portakal, mandalina, greyfurt ve limon yenmelidir.
Muz haşlaması yapılıp suyu içilir. Ayrıca bolca muz yemek de faydalıdır.
İki çay kaşığı çiğ kahve, bir yumurtanın sarısı ile karıştırılarak içine bir tatlı kaşığı limonun suyu ilave edilir. Bu karışımı hap haline getirerek yutun. Gribinize iyi geldiğini göreceksiniz.
Adaçayı, gargara yapılarak içilir.
1 kilo suyun içine 30 gram çuha çiçeği kökü atılır ve haşlanır. Süzülerek ılık ılık günde 3 bardak içilir.
1 kilo suda 50 lavanta çiçeği haşlanır. Süzülerek çay gibi içilir.
1 kilo suda 10 gram kuru incir, 10 gram kuru üzüm haşlanır. İçine 5 tane muz ezilip konur. Hastalık geçene kadar bu karışımdan yemeye devam edilir.