Havaların bir sıcak bir
soğuk olduğu
mevsim geçişleri,
hastalıkları
da çağırıyor!
Sonbaharın kendini
iyice hissettirmeye
başladığı bu günlerde
hemen herkes g
rip ve soğuk algınlığından yakınıyor. Göğüs
Hastalıkları Uzmanı Dr.
Salih Bilgin, sonbaharın
hastalık mevsimi olmaması için
alınacak önlemlere değiniyor.
Şu bilgileri veriyor...
VÜCUT HASSASLAŞIYOR: Havaların soğuması, nezle grip gibi viral hastalıkları çağırıyor. Havaların aniden ısınıp soğuması ile ortaya çıkan kısa süreli ısı değişimleri, vücudun adaptasyonunu da zorlaştırıyor.
DOĞRU BESLENİN: Sonbaharda gribe yenilmemek için hastaların yaşam düzenlerini değiştirmesi gerekiyor. Dr. Salih Bilgin özellikle el temizliğine dikkat çekiyor. "
Beslenme ve uyku düzenine özen gösterin. Doğru ve dengeli beslenin. C vitamininden zengin
portakal, greyfurt, mandalina, kivi, yaban mersini, maydanoz tüketin" diyor.
NELER YEMELİ? KUŞBURNU: İçerdiği C vitamini ile gripten ve soğuk algınlığından korur. Bağışıklığı güçlendirir.
BİBER: Kırmızısı ve yeşili ile limondan 7 kat daha fazla C vitamini içerir.
KURUYEMİŞ: Bağışıklığı güçlendirir.
TURUNCU SEBZELER: Havuç ve bal kabağı gibi turuncu sebze ve meyveler, A vitamini ve antioksidan etkisi ile hastalıklardan korur.
PATATES: Turp, kereviz, yer elması ve patates gibi sebzeler gripten korur. Vücuda dinçlik verir.
SOĞAN: Sarımsak ile birlikte zengin antibiyotik içerir. Vücut direncini artırır
GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN