NELER TÜKETMELİ?
Düzenli kontrollerin yanında kalbi güçlendirmenin ve korumanın bir başka yolu sağlıklı beslenmekten geçiyor. Uzmanlar, kalp dostu besinleri şöyle sıralıyor:
Balık: Kan pıhtılaşmasını azaltır. Ritim bozukluklarını engeller.
Kuşkonmaz: C vitamini içeriği ile hastalıklarla mücadele eder. Kalbi korur.
Elma: Kolesterolün düşmesine yardımcı olur. Kalp dostudur.
Muz: Tansiyonu ve kolesterolü düşürür. Kalp krizini önler.
Pancar: Kalbi güçlendirir.
Sarımsak: Kanın pıhtılaşmasını ön ler. Kalp hastalıkları riskini azaltır.
Ceviz, fındık: Kalbi güçlendirir. Haftada 2-3 kez 6-7 fındık, 2-3 ceviz tüketilmelidir.
Yeşil çay: Kalp hastalıklarını engeller.
Soya: Kalbi güçlendirir
.
BU ÖNERİLERE KULAK VERİN
Dengeli, düzenli ve sağlıklı bir beslenme şekli tercih edin.
Kalp ameliyatı geçirmiş hastalar
soğuk havadan ve kalabalık ortamlardan uzak durun.
Havaların aşırı soğuduğu dönemlerde kalın çorap giyin, eldiven ve beresiz sokağa çıkmayın.
Kronik kalp rahatsızlığı bulunanlar, kış sporlarından uzak durup salon sporlarını tercih etsin.
Enfeksiyonlara dikkat edin, grip ve zatürre aşıları yaptırın.
Bol bol C vitamini alın.
Kış sebze-meyveleri tüketin.