Yağlı karaciğer kanser eder

Yanlış beslenmeye bağlı gelişen karaciğer yağlanması, kansere neden oluyor. Çözümü ise bol yeşillik ve meyve yemekten geçiyor...


Kanser
türleri arasında sık görülen karaciğer kanseri, özellikle 60 yaş ve üzerindeki kişileri tehdit ediyor. Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Hasan Taşçı, karaciğer kanserinden korunmada sağlıklı beslenmenin önemine değiniyor. TAKVİM okuyucularına şu bilgileri veriyor...
CİLT RENGİNDE SARARMA
Karaciğerde kanser, kendiliğinden oluşabileceği gibi, diğer organlardan metastaz yapması sonucu da görülüyor. Primer karaciğer kanserleri karaciğer hücreleri veya safra yolu hücrelerinden kaynaklanıyor. Bunlara karaciğer hücreli kanserler ve safra yolu kaynaklı kanserler deniyor. Seonder kanserler vücudun diğer bölge kanserlerinin karaciğere yayılması ile oluşuyor. Sindirim sistemi (mide, ince bağırsak, kalın bağırsak ve rektum), pankreas, böbrek kanserleri en sık karaciğere metastaz yapıyor. Karaciğer kanseri ciltte ve yüzde sararmaya ile belirti veriyor. Buna ileri evrelerde karında şişlik şikayetleri de ekleniyor. Genellikle yanlış beslenme sonucu ortaya çıkan karaciğer yağlanması, toplumun büyük bir kısmında görülüyor. Tedavi edilmediğinde bu durum önce siroza sonra da kansere zemin hazırlıyor. Karaciğer yağlanmasından kurtulmak için şekerli gıdalardan uzak durulması, düzenli olarak egzersiz ve spor yapılması, fazla kilolara veda edilmesi gerekiyor. Yine zayıflamak uğruna yapılan şok diyetler karaciğer, kalp ve böbreklere zarar verebiliyor. Hepatit B ve C gibi karaciğer hastalıkları da bu kanser türünde riski yüzde 200 artırıyor!
TEDAVİDE GECİKMEYİN!
Erken evrede yakalanan karaciğer kanserinin başarı şansı da artıyor. Erken teşhis edilen kanserlerde cerrahi tedavi yöntemi uygulanarak kanserli doku çıkartılıyor. Çıkartılamayan kanserlerde radyofrekans uygulamaları yapılıyor. Yağ, vitaminler ve ilaçların vücutta işlem görebilmesini sağlayan karaciğerin kendini yenileme özelliği bulunuyor. Bunu gerçekleştirmek için sağlıklı beslenmek gerekiyor...
ENGİNAR YİYİN YEŞİL ÇAY İÇİN
SAĞLIKLI ve güçlü bir karaciğere sahip olmanın yolu, doğru mutfaktan geçiyor. Uzmanlar, kanserden korunmak için şu besinlerin tüketilmesini öneriyor:
BROKOLİ: Karaciğerin yağlanmasını engeller.
KAHVE: Günde 2-3 fincan kahve içmek karaciğer kanseri riskini azaltır.
YEŞİL ÇAY: Karaciğeri kanseden korur. Sıcak içilmesi, faydasını artırır.
ISPANAK: Karaciğerin yükünü azaltır.
YABAN MERSİNİ: Karaciğer yağlanmasını engeller.
ENGİNAR: Karaciğeri temizler.
SARIMSAK: Karaciğerin yükünü hafifletir.
SU: Günde 2.5 litre su içmek, karaciğeri temizler.

KANSERE SAVAŞ AÇIN 7 / PROF. DR. HASAN TAŞÇI

YARIN: YUMURTALIK KANSERİ GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.