Şifacı Maria Treben, bitkilerden gelen şifayı açıkladı. Adaçayından ısırgana, karahindibadan portakal nergisine kadar pek çok otun faydalarını ve kullanım alanlarını anlattı. Bitkisel reçeteleri ile hastalıkları iyileştirmeyi başardı. Bu formüllerinin
mutlaka doktora danışılarak tüketilmesi gerektiğini belirten dünyaca ünlü şifacı, bitkilerden gelen faydaları şöyle sıraladı...
ADAÇAYI
Vücudu kuvvetlendirir. Felç
ve inmeyi engeller.
Gece terlemelerini iyileştirir. Kramp,
omurilik rahatsızlıklarını
giderir. Kanı temizler,
iştahı açar, akciğeri
güçlendirir. Bağırsak
hastalıklarını
iyileştirir. Bademcik
iltihabı, boğaz
hastalıkları
ve iltihaplı diş
etlerine karşı
faydalıdır.
Çay: Bir tatlı
kaşığı adaçayı,
1 su bardağı suda
haşlanır. Biraz demlenir. Süzülür ve içilir.
Banyo: 2 avuç adaçayını geceden soğuk
suya bırakın. Ertesi sabah kaynayana
kadar ısıtın. Banyo suyuna ekleyin.
ALTINBAŞAK
Böbrek ve mesane
hastalıklarına
iyi gelir. Böbrek sirozu ve böbrek
yetmezliği vakalarında çok etkilidir.
Sakinleştirici etkisi ile dikkat çeker.
Çay: 1 su bardağı
kaynar suya bir dolu
tatlı kaşığı altınbaşak dökülür. Kısa süre
demlendirilir. Ardından içilir.
ASLANPENÇESİ
Menopoz döneminde
kadınlara yardımcı olur.
Diş ağrılarını azaltır. Düşük ve erken doğum yapmaya
meyilli
kadınlarda rahimi güçlendirir. Kadın hastalıklarına iyi gelir. Uykusuzluğa
faydalıdır. Şeker hastalarına iyi gelir.
MS hastalığı da faydalıdır. Çay: 1 su bardağı suya bir dolu tatlı kaşığı
ot dökülür ve kısa sürede demlenir.
Banyo: Tam banyo için 200 gr. kuru ot ve
2-3 avuç dolusu taze bitki geceden bir kova
soğuk suya bastırılır ve ertesi sabah ısıtılarak
banyo suyuna dökülür.
AYISARIMSAĞI
Hafızayı güçlendirir.
Eklem
kireçlenmelerini engeller. Kronik ishale
iyi gelir. Gaz sancısını iyileştirir. Kalp
damar hastalıklarına karşı faydalıdır.
Nefes darlığını engeller. Kanı temizleyen
ayısarımsağı, egzamayı iyileştirir.
Romatizma
ağrılarını dindirir.
Kalbi korur ve yüksek tansiyonu düşürür. Baharat: Taze yapraklar, maydanoz veya
taze soğan gibi doğranarak ekmekle yenebilir
çorbaya katılabilir salata yapılabilir veya
tüm et yemeği soslarına katılabilir.
CEVİZ
Ceviz yaprakları
kanı temizler ve
bağırsak hastalıklarını iyileştirir.
Kabızlığı ve iştahsızlığı
engeller. Kemikleri
güçlendirir. Aft, gırtlak, diş etleri ve boğaz
hastalıklarında gargara olarak faydalıdır.
Saç dökülmesi ve bitlenmeyi engeller.
Bağırsak tembelliğini giderir.
Çay: Bir tatlı kaşığı dolusu ince ince doğranmış
ceviz yaprağının üstüne 1 su bardağı kaynar
su dökülür, demlenir ve içilir.
Banyo: 100 gram ceviz yaprağı, 1 su bardağı
suya eklenir ısıtılır. Banyo suyuna eklenir.
OTLARIN ŞİFASI 1 / HAZIRLAYAN : SİNEM UYSAL
YARIN: CİVANPERÇEMİ