Hastalıkların şifası doğada saklıydı.
Klinik Beslenme Uzmanı Dr. Michael Greger, kanserden Alzheimer'a kadar tüm
hastalıkların doğru beslenerek
önlenebileceğini açıkladı. Yanlış
beslenmenin
sindirim sistemi kanserlerine neden olduğunu
belirten Dr. Greger, şu bilgileri
paylaştı...
Kanserin büyük bir bölümü,
tüketilen besinlerden
kaynaklanır. Yalnızca yüzde
2'lik bir kısmı genetiktir.
Sindirim sisteminde oluşan
kanserlerin son dönemde artış
göstermesinin sebebi, günümüzde
yanlış beslenme alışkanlıklarının
hızlanmasından kaynaklıdır.
Sindirim sisteminde kolon, mide
ve pankreas kanserleri sık görülür.
Kolon kanseri, ilk aşamalarda
belirti vermediğinden genelde
teşhisi zordur. Geç teşhis edilen
kanserin tedavisinde ise başarı
şansı düşüktür. Bu kanser türünden
korunmak için
50 yaşından 75 yaşında kadar her yıl dışkı
testi yapılması gerekmektedir.
Bağırsaklarda oluşan poliplerin
tümörleşmesi ile oluşan kanserden
korunmanın sırrı ise
yeşil yapraklı sebzelerin tüketiminden
geçmektedir. Sebze-meyve tüketimi,
fasulye, bezelye ve nohut gibi kuru
baklagiller, sindirimi düzenleyerek
kanser oluşumunu engeller.
ET TÜKETİMİNİ AZALTIN
Sindirim sistemindeki
kanserlerin oluşmasında, fazla et tüketiminin de katkısı bulunur.
Araştırmalara göre kırmızı et tüketenlerde kolon kanseri daha sık görülüyor. Tavuk ve balık gibi beyaz etler de riski artırıyor. Kısacası kolon kanserinden korunmanın tek yolu etten uzak durmak ve bolca sebze tüketmekten geçiyor. Çünkü bitkisel besinler,
kanserli hücrelerin tekrarlamasını engelliyor. Büyümelerini de durduruyor.
AHUDUDU HAYAT KURTARIR
ANTİOKSİDAN içeren besinler
kanserle mücadelede etkin rol oynuyor. Organik olarak
yetişmiş üzümsü meyveler, özellikle kolon
kanseri tedavisinde başarı şansını artırıyor.
Poliplerin kanserleşmesini engelleyen ahududu,
böğürtlen, yaban mersini, çilek gibi meyveler
kanserli hücreleri küçültüyor.
KURU YEMİŞ TÜKETİN
Her hastalıkta olduğu gibi sindirim sistemi rahatsızlıklarında da bitkisel beslenmek hayat kurtarır. Vejetaryen beslenenlerin,
kansere yakalanma riski daha azdır. Kuru baklagiller, kuru yemiş ve kuru meyveler sindirim güçlendirir.
PANKREASIN ŞAKASI YOK
Pankreas, kanser türleri arasında en sinsi ve en tehlikeli olanıdır. Hayvansal besinlerin yerine;
zeytin, avokado ve kuru yemiş tüketimi pankreası koruyarak kanser oluşumunu önler. Yine ABD'de yapılan araştımaya göre günde 50 gram bile
tavuk yemek pankreas kanseri riskini yüzde 72 artırır.