Sağlıklı bir hayat isteyenler, şifayı doğada buluyor. Yemekleri lezzetlendiren baharatlar, hem ağızları tatlandırıyor hem de hastalıklardan koruyor. Şekerden kolesterole, kanserden Alzheimer'a kadar pek çok hastalığa meydan okuyor. Kısacası hastalıklardan korunmanın yolu, bu birbirinden lezzetli baharatlardan geçiyor. Uzmanlar, hangi baharatların hangi hastalıklara iyi geldiğini sıralıyor:
MEME VE PROSTAT KANSERİ RİSKİNİ DÜŞÜRÜR
CHIA: Kan şekerini ve kolesterolü düşürür. Kanserden korur. Açlık hissini yatıştırır. Tansiyon hastalarının doktorlarına danışarak tüketmesi gerekir. DEREOTU: Bağırsakları korur. Sindirim ve gaz sorununu azaltır. 1 çay kaşığı dereotu tohumu çiğnemek, nefesi açar ve kötü kokuları giderir.
PUL BİBER: İçerdiği bileşenler ile doğal antibiyotik etkisi gösterir. Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar ve hastalıklardan korur. Metabolizmayı hızlandırır ve bu sayede zayıflamaya yardımcıdır. Anti depresan etki göstererek stresi ve depresyonu önler. Kanserli hücrelerin çoğalmasını engeller.