KOLESTEROLE YULAF ŞİFASI:
İSKOÇ bilim adamları, sağlıklı bir hayatın olmazsa olmazını açıkladı: Yulaf! Yalnızca su ve sütle karıştırılmakla kalmayan yulafın lapası bile bağırsaklara güç veriyor. Doygunluk hissi veren yulafın sindirimi uzun sürüyor. Bu sayede uzun süre tok tutuyor. Hem de lifli yapısı ile bağırsakları 'fırçalıyor'. Sindirim sistemi üzerindeki bu etkisi sayesinde, kolon kanserine yakalanma riskini azaltıyor. Faydaları bununla da bitmeyen yulaf, kolesterolün düşmesine yardımcı oluyor. Kalp krizi riskini yüzde 10 oranında azaltıyor. Ancak yulafı, kurabiye ve cips gibi yapay tatlandırıcı ve trans yağların barındığı besinlerle yememek gerekiyor. Tansiyonu düşüren yulaf, kötü kolesterolü de indirerek kalp hastalıkları riskini azaltıyor. Kahvaltıda üzerine keten tohumu, yaban mersini, acai çileği ve kızılcık eklenerek hazırlanmış bir kase yulaf kepeğinden daha sağlıklı bir öğün yoktur!
GÜNDE BİR TANE SAĞLIK-PROF. DR. JOE SCHWARCZ
HAZIRLAYAN: SİNEM UYSAL
YARIN: YEŞİL ÇAYLA ZAYIFLAYIN