ABD'li Nörolog ve Beslenme Uzmanı Dr. David Perlmutter, hastalıkların
altında yatan nedeni araştırdı.
Alzheimer, dikkat eksikliği, yorgunluk,
cinsel isteksizlik hatta
baş ağrısının bile tüketilen besinlerden
kaynaklandığını açıkladı.
Karbonhidrat ve şeker ağırlıklı
bir beslenme tarzının, en
çok beyne
zarar verdiğini belirten Dr. Perlmutter,
tahıllı besinlerin hepsinden
uzak durulması gerektiğini
vurguladı. Şu bilgileri paylaştı:
Eskiden büyükanne ve
büyükbabalarımız, hatta
onların da anne ve babaları
hastalıktan değil
yaşlılıktan hayatını kaybediyordu.
Hastalıklar ise verem kolera
ve dizanteri gibi bulaşıcı rahatsızlıklarla
sınırlıydı. Günümüzde ise kronik
yüzlerce hastalık var. Gelişen sağlık
bilimi ile
insan ömrü uzadı ancak
insanların hastalıkla geçirdiği süre
de aynı oranda uzadı. Üstelik tıp, bu
hastalıkların hepsine
'genetik' diyerek
tüm suçu ailemize attı. Ancak ne kronik
baş
ağrılarının, ne depresyonun ne de
epilepsinin suçlusu DNA'larımız değil
tükettiğimiz besinlerdi.
BEYNİMİZ ACI ÇEKİYOR
Günlük hayatta çok
severek tüketilen
makarna, pilav, poğaça ve kekler, aslında
vücudumuz için
en gerekli olan
organa yani
beynimize zarar
verir. Hatta acı
çektirir. Şeker
deposu meyveler,
karbonhidratlar
ve tahıllı tüm besinler
yani severek yediğimiz ekmek bile beynimize zarar
vermekle kalmayıp
yaşlanmamızı da
hızlandırır. Biz bir tabak makarnayı
veya
bir dilim pastayı zevkle yerken
beyin hücrelerimiz bu sırada acı çeker!