Nefis kandil simidi nasıl yapılır? Ağızda dağılan kandil simidi malzemeleri neler? Kolay kandil simidi yapımı

İslam aleminin heyecanla beklediği Berat Kandili bugün idrak edilecek. Kandillerde sevdiklerinize ağızda dağılan nefis kandil simidi yapmaya ne dersiniz? En güzel kandil simidi tarifini haberimizde derledik. Peki, kandil simidi nasıl yapılır? İşte ağızda dağılan yapımı kolay kandil simidi tarifi...

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :19 Nisan 2019 , 16:00 Güncelleme Tarihi :19 Nisan 2019 , 16:00
Nefis kandil simidi nasıl yapılır? Ağızda dağılan kandil simidi malzemeleri neler? Kolay kandil simidi yapımı

Yapımı kolay kandil simidi tarifi, her kandilde olduğu gibi bugün idrak edilecek Berat Kandili'nde de özellikle ev hanımları tarafından araştırılmaya başlandı. Kandil günlerinde özel olarak yapılan bir yiyecek olan kandil simidine soflaraların yer vermek isteyenler için yapımı kolay kandil simidi tarifini haberimizde derledik. Sizinde kafanızda "kandil simidi nasıl yapılır" soru işaretleri varsa yazımıza göz atın. İşte ağızda dağılan kandil simidi tarifi...

AĞIZDA DAĞILAN KANDİL SİMİDİ TARİFİ

KANDİL SİMİDİ MALZEMELERİ
125 gram margarin
2 tane yumurta (sarısı hamuru için, beyazı dışı için)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3-4 su bardağı kadar un

KANDİL SİMİDİ ÜZERİ İÇİN MALZEMELER
2 yumurta akı
Susam ya da çörek otu

KANDİL SİMİDİ NASIL YAPILIR?

Oda sıcağında bekletilen yumurtaların sarısını ve beyazını ayırarak kandil simidini hazırlamaya başlayın. Bir kabın içerisine 3-4 su bardağı kadar un dökün ve unun ortasına bir çukur açın. Margarin, yumurta sarısı ve diğer malzemeleri una açtığınız çukura ekleyin.

Malzemeleri ekledikten sonra unu yoğurmaya başlayın. Bir süre boyunca unu yoğurduktan sonra ele yapışmayan ve yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. Hamur bu kıvamdayken azar azar un eklemesi yaparak yoğurmayı sürdürün.

Hazırladığınız hamurdan parçalar ayırın ve hamur parçalarını rulo haline getirerek küçük simitler şeklinde birleştirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kandil simitlerini dizin. Ardından kandil simitlerinin üzerine yumurta sürün ve susam ya da çörek otunu serpip önceden 190-200 derece arası ısıtılmış fırına yerleştirin. Simitler pişince servise hazır hale getirin.