Zonguldak Çaycuma'da yaşayan
Ramazan (55)-Zuhriye Yıldız (54) çifti, önceki gün evlerinde konserve turşu ve pekmez yedi. Kısa süre sonra rahatsızlanan ve yoğun bakıma alınan ikilinin
hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi. Bülent Ecevit Üniversitesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Doç Dr. Özcan Pişkin bu tür zehirlenme vakalarının
konserve ve ev yapımı salçayla gerçekleştiğini söyledi. "Botulinum toksini uygun koşullarda iyi pişirilmemiş konservelerden bulaşıyor. Kapağı şişmiş ya da kapağı paslı konservelerin kesinlikle
tüketilmemesi gerekir. Çok tehlikeli bir zehir. Bir gramı bile
bir milyon insanı öldürecek kadar güçlü bir zehir. Hatta sarin gazından 100 bin kat daha güçlü olduğu söyleniyor" dedi.