Yemek kitaplarının Nobel’i Yunus Emre şefe

Kayseri’nin 100 yemeğini kitaplaştıran şef Yunus Emre Akkor, İspanya’daki 'Gourmand Cook Book Awards 2020'de ‘Yerel Mutfak’ kategorisinde ödüle layık görüldü.

Şef Yunus Emre Akkor, 'Geçmişten Geleceğe Kayseri Mutfağı' adlı kitabıyla yemek kitaplarının 'Nobel'i olarak nitelendirilen dünyaca ünlü yarışma 'Gourmand Cook Book Awards 2020'de ödül kazandı. Her yıl İspanya'da düzenlenen ve çok sayıda ülkeden binlerce yemek kitabının katıldığı yarışmada 'Yerel Mutfak' kategorisinde ödül alan Akkor, bu kitabıyla Çin'de Mayıs'ta yapılacak dünya finalinde Türkiye'yi temsil edecek. Akkor, Kayseri mutfağının geleneksel yemeklerinin özgün tariflerini kayıt altına aldığını, kitabın Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nce Ekim'de yayınlandığını söyledi.

Kitapta 100'ün üzerinde yemek olduğunu vurgulayan Akkor, şunları kaydetti: "Yıllarca ülkemize ait olan yemekleri yaparken çekindik resmen. Bugüne kadar 7-8 devlet başkanına, birçok yabancı heyete yemek yaptım. Tereyağında pişmiş kuru fasulye benim önemli bir ara sıcağımdır. Avrupalı ve Amerikalı bunu bir ara sıcak olarak yediği zaman gerçekten çok şaşırıyor."
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.