Sevgililer Günü ilk ne zaman kutlandı? İşte 14 Şubat Sevgililer Günü tarihçesi

Bugün 14 Şubat Sevgililer Günü... Her yıl olduğu gibi bu yıl da en çok merak edilenler arasında Sevgililer Günü'nün ne zaman ortaya çıktığı yer aldı. Sevgililer Günü tarihçesi, günün en çok aranılanları arasında yer alıyor. Peki, Sevgililer Günü ilk ne zaman kutlandı? Sevgililer Günü ilk ne zaman kutlandı? İşte 14 Şubat Sevgililer Günü tarihçesi...

Giriş Tarihi 14 Şubat 2020, 07:43 Güncelleme Tarihi 14 Şubat 2020, 07:43
Sevgililer Günü ilk ne zaman kutlandı? İşte 14 Şubat Sevgililer Günü tarihçesi

İÇİNDEKİLER

14 Şubat Sevgililer Günü geldi çattı. Sevgililer Günü için hediyeler alındı, planlar yapıldı. Sevgililer Günü'nün gelmesi ile birlikte en çok merak edilenler arasında Sevgililer Günü'nün tarihçesi yer aldı. Peki, bugünün nasıl ortaya çıktığını, tarihte nasıl kutlandığını biliyor musunuz? Sevgililer Günü ilk ne zaman kutlandı? Sevgililer Günü ilk ne zaman kutlandı? İşte 14 Şubat Sevgililer Günü tarihçesi...,

14 ŞUBAT SEVGİLİLER GÜNÜ TARİHÇESİ

Sevgililer Günü'nün başlangıcı Roma İmparatorluğu'na kadar uzanıyor. 14 ve 15 Şubat tarihleri eski Roma halkının hayatında da önemli bir yere sahipti.

Bu günde Roma tanrı ve tanrıçalarının kraliçesi olan Juno'ya duyulan saygıdan ötürü tatil yapılırdı. Juno ayrıca Roma halkı tarafından kadınlık ve evlilik tanrıçası olarak da biliniyordu.

DETAYLAR BİR SONRAKİ SAYFADA

15 Şubat, bereket tanrısı Lupercus'un onuruna, Lupercalia günü olarak kutlanmaktaydı. Lupercalia bayramının arifesi olan 14 Şubat'ta genç erkeklerin ve genç kızların isimleri yazılı kura ile bayram boyunca 'çift' olma alışkanlığı vardı.

M.S. 469'da 469'da Papa bu gayri-Hristiyan bayramını yasaklayarak sadece kura çekilişine izin verdi. Ancak artık kuralarda Aziz Valentine anısına kızların değil sadece azizlerin isimleri yazılıydı.

Aziz Valentine efsanesi ise Sevgililer Günü'nün en bilinen kökenini oluştur. Bugün Valentin ismindeki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır. Bu sebeple bazı toplumlarda "Aziz Valentin Günü" olarak bilinir.

Efsaneye göre; Aziz Valentine, M.S. 3. yüzyılda Roma İmparatoru Claudius II'nin ordusunu güçlendirmek adına koyduğu genç erkeklerin evlenmesi yasağını gizlice kıydığı nikahlarla deliyordu.

Hapiste gardiyanın kızına aşık olan Valentine, 14 Şubat'ta idama götürülürken kıza "Senin Valentine'in" imzalı bir aşk mektubu vermiş ve öldürülmüştür.