Portakalın kabuklarını soyup
mutfak robotunda
ezin. Üzerine
kalan malzemeyi
ilave edip iyice
karıştırın.
Kalp şeklinde
porsiyonluk
kalıplara pay edip
önceden ısıtılmış
160 derece
fırında 30 dakika
pişirin. Ara
katı için vişneyi
bir kaba alıp
suyunu salması
için 30 dakika
dinlendirin.
Üzerine chia
tohumunu ilave
edip 15 dakika
jel kıvamına
gelene kadar
bekletin. Pişen
porsiyonluk
kekleri enine
ortadan ikiye
kesip ortalarına
chia tohumlu
karışımı pay edin.
Üzeri için bitter
çikolatayı benmari
usulü erittikten
sonra keklerin
üzerine gezdirin
ve servis yapın.
4 KİŞİLİK 2 adet portakal
200 gram muz püresi
1/4 su bardağı keçiboynuzu unu
2 adet yumurtanın akı
3 yemek kaşığı dut unu
3 yemek kaşığı bal
1 adet muz
ARA KATI İÇİN: 1 su bardağı çekirdeksiz vişne
2 yemek kaşığı chia tohumu
50 gram bitter çikolata
ÜZERİ İÇİN: 50-100 gram bitter çikolata
EMİNE TUNADAN - ZAMANSIZ LEZZETLER GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN