Patatesleri yıkayıp kabuklarıyla elma dilimi şeklinde doğrayın. Kırmızı soğanları kabuklarıyla beraber dörde bölün. Acı biberi kıyıp tüm malzemeyi geniş bir kapta zeytinyağı, kekik yaprakları ve öğütülmüş deniz tuzu ile harmanlayın. Pişirme kağıdı serilmiş bir fırın tepsisine sadece patatesleri yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Sürenin sonunda tepsiyi çıkarıp patatesleri ters yüz edin ve ayırdığınız soğan ve biberi de ekleyip 20-25 dakika daha pişirerek fırından alın. Ketçap ve hardalla birlikte sıcak servis yapın.
6-8 KİŞİLİK 6 adet taze patates
6 çorba kaşığı zeytinyağı
8 adet küçük boy kırmızı soğan
1 adet küçük kırmızı acı biber
10-12 dal taze kekik
Yeteri kadar deniz tuzu
SUNUM İÇİN Ketçap ve hardal
ZAMANSIZ LEZZETLER - EMİNE TUNADAN GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN