Kuru meyveli ve portakallı dondurma

Portakalları rendenin küçük delikli yanıyla rendeleyin. Bademleri küçük parçalar şeklinde kesin. Süzme yoğurt, badem, portakal kabuğu, dutlar, bal ve kıyılmış naneyi büyük bir metal kabın içine alıp iyice karıştırın. İşte Kuru meyveli ve portakallı dondurma tarifinin devamı...

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :30 Temmuz 2020
Kuru meyveli ve portakallı dondurma

İÇİNDEKİLER

Portakalları rendenin küçük delikli yanıyla rendeleyin. Bademleri küçük parçalar şeklinde kesin. Süzme yoğurt, badem, portakal kabuğu, dutlar, bal ve kıyılmış naneyi büyük bir metal kabın içine alıp iyice karıştırın. Üzerini streç folyo ile kapatıp derin dondurucuda 1 saat bekletin. Bir saatin sonunda dondurma karışımını çatalla ezerek iyice karıştırın. Bu işlemi yine birer saat aralıklarla dört kez daha tekrarlayın. Kabın üzerini streç folyo ile sıkıca kapatıp 1 gün derin dondurucuda bekletin. Dondurma kaşığı ile şekillendirip servis yapın.

6-8 KİŞİLİK
2 adet portakalın kabuğu
50 gram çiğ badem
500 gram süzme yoğurt
50 gram kuru beyaz ve kara dut
5 yemek kaşığı bal
3 yaprak taze nane

EMİNE TUNADAN - ZAMANSIZ LEZZETLER